Από τα πλέον επίσημα χείλη ακούστηκε η «συγγνώμη» που περίμενε όλη η φίλαθλη οικογένεια της Λίβερπουλ, με τον Ντέιβιντ Κάμερον να απολογείται εκ μέρους της αγγλικής κυβέρνησης και να κάνει λόγο για ευθύνες της Αστυνομίας, στα τραγικά γεγονότα, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Η Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που η λέξη δικαιοσύνη μπορεί να βγει από τα χείλη των οπαδών της Λίβερπουλ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον απολογήθηκε εκ μέρους της αγγλικής κυβέρνησης, αλλά και όλης της χώρας, στις οικογένειες των θυμάτων του Χίλσμπορο.

«Οι φίλαθλοι δεν ήταν αυτοί που ευθύνονταν για την τραγωδία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενώ λίγο αργότερα έκανε λόγο για ευθύνες της Αστυνομίες, αφού 164 καταθέσεις τροποποιήθηκαν. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μερικά χιλιόμετρα πιο βορειοδυτικά, στο Λίβερπουλ, οι οικογένειες των θυμάτων μαθαίνουν από το πρωί της Τετάρτης το πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής για τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της 15ης Απριλίου του 1989, στο Σέφιλντ. Από το 2010, η επιτροπή εξέτασε περισσότερα από 40.000 έγγραφα και σήμερα δημοσιεύει την έκθεσή της.

Πηγή: sport-fm.gr