Το πικρό ποτήρι που κέρασε ο Πανιώνιος τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ

Στις 11 Σεπτεμβρίου 1988, άρχιζε μία νέα εποχή για την ΑΕΚ και όπως αποδείχθηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο μεγάλος Γιουγκοσλάβος επιθετικός που είχε διαπρέψει με τη φανέλα της ΑΕΚ μερικά χρόνια νωρίτερα, είχε επιστρέψει ως προπονητής και σαν σήμερα καθόταν για πρώτη φορά στον πάγκο της στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ο Ντούσκο έμεινε με πικρή γεύση στο ντεμπούτο του, μια και Πανιώνιος νίκησε 1-0 την ΑΕΚ με γκολ του Νίκου Αναστόπουλου στο 21ο λεπτό. Μία ωραία κάθετη μπαλιά του Δανού Κελτ Μπόρτιγκαρντ, ακινητοποίησε την άμυνα της «Ένωσης» και ο «Αναστό» με πλασέ έκανε την καλύτερη δυνατή επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα ύστερα από το σύντομό πέρασμά του από το Καμπιονάτο και την Αβελίνο.

Έτσι, η προπονητική καριέρα του Μπάγεβιτς άρχισε με ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν μας συνήθισε στη συνέχεια και το οποίο αποδείχθηκε… παραπλανητικό για τη συνέχεια. Διότι αυτή η ΑΕΚ έπαιξε στη συνέχεια του πρωταθλήματος το καλύτερο ποδόσφαιρο και κατέκτησε τον τίτλο. Όσο για τον Ντούσκο… Τα γνωρίζετε. Εξελίχθηκε στον πιο επιτυχημένο προπονητή του ελληνικού ποδοσφαίρου με 8 τίτλους πρωταθλητή.

Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-0 (21′ Αναστόπουλος)

Πανιώνιος (Μπο Γιόχανσον): Θ. Παπαδόπουλος, Χατζημωυσιάδης, Καπουράνης (89′ Παπουλίδης), Κουτρόπουλος, Χαλκίδης, Καναράς, Μαραγκός, Μίχος, Αναστόπουλος, Μπόρντιγκαρντ, Μαύρος (74′ Κοπιτσής).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Κούτουλας, Μανωλάς, Πεππές (46′ Μαυροδήμος), Π. Παπαϊωάννου, Πατίκας, Πήττας, Δίντσικος (46′ Νίλσεν), Οκόνσκι, Σαββίδης.

Πηγή: sday.gr