Οι ιταλικοί σύλλογοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αλλάζουν τους προπονητές τους με σχετική ευκολία, όταν βλέπουν πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Αν και μέχρι τον Οκτώβριο δεν είχαμε κάποια λύση συνεργασίας, ήρθαν δύο μαζεμένες.

Αρχικά, στις 9 του μήνα, η ήττα από την Πάρμα στοίχισε τη θέση του Ντάβιντε Μπαλαρντίνι στην τεχνική ηγεσία της Τζένοα, απολύοντας τον 54χρονο προπονητή, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα η Κιέβο Βερόνα απέλυσε τον Λορέντζο Ντ’ Άννα.

Ο πρώτος πλήρωσε την ήττα της «γκριφόνε» από την Πάρμα με 3-1 εντός έδρας, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο παιχνίδι, ενώ ο δεύτερος με έξι ήττες και δύο ισοπαλίες στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές δεν είχε και πολλές ελπίδες παραμονής.

Τόσο η Τζένοα όσο και η Κιέβο δεν άργησαν να βρουν αντικαταστάτες, καθώς ο σύλλογος της Γένοβας προσέλαβε τον Ιβάν Γιούριτς, τον Κροάτη προπονητή, ο οποίος για τέσσερα χρόνια (2006-2010) είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της ομάδας, ενώ αυτός της Βερόνα ξεκίνησε συνεργασία με τον Τζαν Πιέρο Βεντούρα. Ο 70χρονος Ιταλός υπέγραψε διετές συμβόλαιο και επιστρέφει στους πάγκους σε διασυλλογικό επίπεδο μετά την επιτυχημένη τετραετία του στην Τορίνο .