Για ακόμη μια φορά μετά το ντέρμπι της προηγούμενης σεζόν μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε ότι η ομάδα του κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή για τη σεζόν 2017-18, λέγοντας ότι η προσεχής αντίπαλος τον έκλεψε. Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε επίσης μέσω της Nova, πως παρότι τρέχει μια νέα αγωνιστική χρονιά, όσα έγιναν την προηγούμενη δεν θα ξεχαστούν και πως ο κόσμος ξέρει καλά τι έγινε.

Παράλληλα, είπε ότι σέβεται την Ένωση και τον προπονητή της, λέγοντας ότι είναι μια καλή ομάδα, αλλά εντελώς διαφορετική από τη δική του, η οποία επίσης προέρχεται από μια πολύ δύσκολη ευρωπαϊκή αποστολή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Λουτσέσκου:

Για το αν διαφοροποιήθηκε κάτι στην σκέψη του μετά το ματς με την Τσέλσι, είπε: «Δεν άλλαξε κάτι. Απέναντι μας είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Έπρεπε να τρέξουμε πολύ και να προσπαθήσουμε πολύ. Επαναλαμβάνω ότι αυτήν την στιγμή η Τσέλσι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και έπρεπε να την αντιμετωπίσουμε στην καλύτερη στιγμή της. Τα ξέραμε όλα αυτά, τα είχαμε αναλύσει, θα θέλαμε να κρατήσουμε την μπάλα, όμως η Τσέλσι είναι μια ομάδα που κρατάει την μπάλα στην κατοχή της και δεν μας επέτρεψε να κάνουμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει.

Μείναμε πίσω, γιατί αν δώσεις χώρο σε τέτοιες ομάδες, μπορούν να σε “σκοτώσουν”, όπως έγινε στη φάση του γκολ και στις ευκαιρίες που είχαν στο ματς. Προσπαθήσαμε να μείνουμε σε επαφή, στα τελευταίο 30 λεπτά καταφέραμε να πατήσουμε την περιοχή τους, όλα θα μπορούσαν να συμβούν, αν είχαμε πιο καθαρό μυαλό και παίζοντας πιο έξυπνα».

Σχετικά με το αν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα με τον Πρίγιοβιτς να είναι απόλυτα έτοιμος, απάντησε: «Δεν αλλάζει κάτι στη λογική μου. Αυτό που μπορώ να κάνω, είναι να δω την πραγματικότητα. Ο Πρίγιοβιτς έλειπε για οκτώ ημέρες από τις προπονήσεις, έχουμε και ντέρμπι την Κυριακή. Τα στόπερ της Τσέλσι ξεκινούν να παίζουν κάθετα από την άμυνα και αυτός ήταν ο στόχος: να πιέσουν ο Πέλκας και Σάχοφ για να μην το κάνουν με ευκολία».

Αναφορικά με την προετοιμασία και πού εστιάζει ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, σημείωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε μέσα σε τρεις μέρες. Η ψυχολογία, ο τρόπος του παιχνιδιού μας… δεν θα αλλάξουμε συνήθειες. Το παιχνίδι της Κυριακής είναι κορυφαίου επιπέδου, γιατί χρειάζεται επιπλέον προσοχή και συγκέντρωση».

Για το αν αλλάζει κάτι σε σχέση με όλα όσα είπε μετά το αντίστοιχο περσινό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, υπογράμμισε: «Η πραγματικότητα είναι μία: στην καριέρα σου μπορεί να έχεις 5-10 φορές την ευκαιρία να παίξεις ένα τέτοιο ματς. Το κερδίσαμε. Είμαστε οι πρωταθλητές. Υπήρχαν κόλπα για να μην μας επιτρέψουν την επιτυχία μας. Μας το έκλεψαν το πρωτάθλημα και αυτό δεν σβήνει. Θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή, θα το θυμούνται και οι αντίπαλοι, που ξέρουν ότι δεν κέρδισαν μέσα στο γήπεδο. Δέχομαι μηνύματα να σταματήσω να μιλάω γύρω από αυτό, όμως η αλήθεια είναι ότι εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα και αυτοί το έκλεψαν.

Όταν με ρωτάνε, αυτό θα απαντώ, γιατί όλοι θυμόμαστε και ξέρουμε πολύ καλά τι έγινε. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει με ό,τι συνέβη. Όμως, συνεχίζουμε και έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο ματς. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, σέβομαι τον προπονητή της, προέρχεται από ένα δύσκολο παιχνίδι και αυτή στην Ευρώπη. Είναι ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα του, έστω και αν είμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική, μπορεί να επηρεάσει την πορεία του πρωταθλήματος».

Όσον αφορά τα αγωνιστικά πλάνα ενόψει του ντέρμπι, δήλωσε: «Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή και συμπαγής ομάδα, μια ομάδα που της αρέσει να κλείνει το χώρους και επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις, με καλούς και δυνατούς ποδοσφαιριστές. Είμαστε δύο τελείως διαφορετικές ομάδες, δύο καλές ομάδες, αλλά με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα».

Τέλος, για το δύσκολο παιχνίδι με τα συνεχόμενα ντέρμπι, τόνισε: «Είναι μια πραγματικότητα, την οποία γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές. Έχουμε πολλά παιχνίδια, όπου μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουν πολλοί ποδοσφαιριστές, να μπουν περισσότεροι στη διαδικασία των αγώνων και των προπονήσεων».