Ο κίνδυνος για τα μέλη των εθνικών ομάδων ράγκμπι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας

Ποια είναι η προτροπή της ομοσπονδίας για την αποφυγή… παρεξηγήσεων


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
18:52
20/09/2018
Ο κίνδυνος για τα μέλη των εθνικών ομάδων ράγκμπι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας
1
loading

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ράγκμπι του 2019 θα φιλοξενηθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στην Ιαπωνία. Θα είναι μια ιστορική στιγμή καθώς πρόκειται για την παρθενική φορά που η διοργάνωση φιλοξενείται σε ασιατική χώρα.

Παρά το γεγονός ότι απέχουμε έναν χρόνο από την έναρξη του τουρνουά, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης φροντίζουν από τώρα να ενημερώσουν τις Ομοσπονδίες των 20 χωρών που θα λάβουν μέρος για κάποια λεπτά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τοπική κουλτούρα.

Ένα τέτοιο ζήτημα αφορά στη δερματοστιξία και το συνήθειο πολλών αθλητών να γεμίζουν το κορμί τους με τατουάζ. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στην Ιαπωνία είθισται αυτοί που καλύπτουν το σώμα τους με τατουάζ να συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα την Γιακούζα.

Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της διοργάνωσης, Άλαν Γκίλπιν έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό εκστρατεία ενημέρωσης τόσο των ντόπιων, όσο και των ομάδων που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

«Θα ενημερώσουμε τους ανθρώπους που μένουν γύρω από τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν τους αθλητές, ότι όσοι έχουν τατουάζ δεν ανήκουν στην Γιακούζα, την Ιαπωνική μαφία. Από εκεί προκύπτει το θέμα. Έχουμε κάνει πολλά τον τελευταίο χρόνο με τις ομάδες ώστε να τους γίνει κατανοητό. Η ιδέα είναι οι αθλητές να κυκλοφορούν στην πισίνα ή στο γυμναστήριο με μπλούζα που θα καλύπτει τα τατουάζ. Οι αθλητές θα το κάνουν καθώς θέλουν να δείξουν ότι σέβονται την τοπική κουλτούρα. Δεν πρόκειται να αναγκάσουμε κανέναν να το κάνει. Είναι κάτι που οι ίδιοι θα κάνουν καθώς θέλουν να δείξουν ότι σέβονται την κουλτούρα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Nv

    Ναι οκ, ο κίνδυνος που είναι;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει