Ήταν λογικό και αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή το μεγάλο σερί με τους 14 σερί αγώνες χωρίς ήττα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια θα έληγε. Αυτό έγινε χθες το βράδυ στο Άμστερνταμ, με τον Άγιαξ να επικρατεί με 3-0 σκορ και να βάζει ένα τέλος σε μια «κιτρινόμαυρη» διαδρομή 413 ημερών.

Στην πρωταθλήτρια Ελλάδας γνώριζαν ότι με αντιπάλους Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Άγιαξ το… μοιραίο δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Άλλωστε, τα εμπόδια αυτήν τη φορά ήταν πολύ πιο μεγάλα. Έτσι, έγινε «επιστροφή» στις 2 Αυγούστου του 2017, όταν η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ (τότε) έχασε από την ΤΣΣΚΑ και στη Μόσχα.

Αυτό που θέλουν τώρα στην ΑΕΚ, είναι να αφήσουν γρήγορα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ό,τι συνέβη στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», καθώς ακολουθεί ένα σπουδαίο ματς πρωταθλήματος, στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Εκεί όπου καλείται και θέλει να δείξει ότι σε επίπεδο Super League, οι «πτήσεις» θα είναι υψηλές.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του και αναμένεται να χρησιμοποιήσει από την αρχή και τους τρεις που απουσίαζαν, λόγω τιμωρίας, χθες από το ματς στο Άμστερνταμ: Λιβάγια, Μπακασέτα και Λόπες. Πάντως, θεωρείται δύσκολο να γίνουν πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, με εξαίρεση τους συγκεκριμένους τρεις.

Εκτός θα παραμείνει ο Μπογέ, που μέσα στην εβδομάδα θα κάνει το τεστ ετοιμότητας, όπως και ο Αλμπάνης. Παράλληλα, στην Ένωση θέλουν να επαναφορτίσουν γρήγορα και τις… μπαταρίες τους τους και για τον λόγο αυτό η αποστολή δεν επέστρεψε άμεσα από την Ολλανδία.