Ξέρει για τον Παναθηναϊκό, έχει «γευτεί» κλίμα Αθήνας και ο Ζούλιο Μπαπτίστα παραδέχθηκε ότι το έργο της Μάλαγα δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει τους Ισπανούς για τα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Βραζιλιάνος αστέρας που παρά την οικονομική εξαθλίωση της ισπανικής ομάδας, έχει παραμείνει στο ρόστερ, εξέφρασε μέσω twitter την ανησυχία του.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Έχουμε όμως την ποιότητα και τη δύναμη που θα μας δώσουν οι οπαδοί μας για να τους αποκλείσουμε» έγραψε ο Μπαπτίστα.

Ο έμπειρος επιθετικός έχει τεθεί αντιμέτωπος με τους «πράσινους» δύο φορές, με πρώτη το 2005, όταν ακόμη βρισκόταν στη Σεβίλλη.

Είχε γνωρίσει από κοντά την ατμόσφαιρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όπου ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 1-0 με το γκολ του Λουκά Βύντρα, αλλά η ομάδα του Τότη Φυλακούρη (τότε) ηττήθηκε 3-0 στη ρεβάνς, που είχε οδηγηθεί στην παράταση.

Τα παιχνίδια, είχαν διεξαχθεί στο πλαίσιο των «32» του Κυπέλλου UEFA.

Η επόμενη φορά, ήρθε τον Φεβρουάριο του 2010. Μέλος της Ρόμα, τότε, ο Ζούλιο Μπαπτίστα είδε τον Τζιμπρίλ Σισέ να σκοράρει μια φορά στην Αθήνα και δύο στο «Ολίμπικο» για να στείλει το «τριφύλλι» στους «16» του Europa League με δύο νίκες και με το ίδιο σκορ, 3-2!