Ο Ρολάντο Μαντραγκόρα έμαθε καλά ότι η βλασφημία στα ιταλικά γήπεδα τιμωρείται και μάλιστα με σκληρό τρόπο. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με τον Μάρκο Μπενάσι, ο οποίος ίσως βάλει το όνομά του στην ιδιότυπη αυτή λίστα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή… Ο χαφ της Ουντινέζε «συνελήφθη» από τις κάμερες στον αγώνα με τη Σαμπντόρια να βρίζει τα Θεία. Η Λίγκα εξέτασε το βίντεο και… μπουμπ. «Φαίνεται ξεκάθαρα η βλάσφημη αναφορά του αθλητή, δίχως να αναφέρεται σε κάποιον συμπαίκτη ή αντίπαλο, καθώς δεν ήταν κανένας κοντά του εκείνη τη στιγμή. Θα τιμωρηθεί, γιατί από τα χείλη του φάνηκε ξεκάθαρα η αναφορά του, χωρίς συγκεκριμένο λόγο και δίχως καμία αμφιβολία», ήταν η ετυμηγορία.

«Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για τη γλώσσα που χρησιμοποίησα. Απλώς ξέφυγα πάνω στην ένταση του ματς και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αποτελέσω κακό παράδειγμα για τους φιλάθλους«, απολογήθηκε ο Μαντραγκόρα μετά την ποινή της μιας αγωνιστικής που δέχθηκε.

Σε ματς της Ουντινέζε έρχεται και το δεύτερο περιστατικό βλασφημίας στη Serie A, αλλά αυτή τη φορά από αντίπαλό της. Ο Μπενάσι της Φιορεντίνα, στο νικητήριο γκολ που σημείωσε (1-0 τελικό σκορ) πανηγύρισε έξαλλα, σε σημείο που κατηγορείται πως ξεστόμισε ύβρεις προς τα Θεία. Όπως φαντάζει φυσιολογικό, ως σκόρερ του τέρματος, η κάμερα ήταν συνεχώς στραμμένη επάνω του.

Είναι πιθανό, λοιπόν, και εκείνος να τιμωρηθεί με μια αγωνιστική, αλλά και να μείνει εκτός αποστολής της εθνικής ομάδας της Ιταλίας, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, εφόσον ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποφασίσει να εφαρμόσει τον κανονισμό περί ηθικής, όπως το έκανε και με τον Μαντραγκόρα, που του έστειλε στην Κ21 της «ατζούρα».

Αφορμή για την αναθεώρηση του πειθαρχικού κώδικα σχετικά με βωμολοχία και βλασφημία αποτέλεσε ένα περιστατικό το μακρινό 2010, με τον τότε παίκτη της Κίεβο, Ντομένικο Ντι Κάρλο, να είναι ο πρώτος που άνοιξε τον… χορό των τιμωριών για ύβρεις προς τα Θεία.