Στη Μάλαγα οι πάντες και τα πάντα είναι προς πώληση. Ο Σεΐχης Αλ Τανί, έναν χρόνο μετά την αγορά της ομάδας έβγαλε τους Ανδαλουσιανούς στο «σφυρί».

Οι Ανδαλουσιανοί τσιμπιόντουσαν για να δουν αν είναι αλήθεια. «Θα πάρουμε πρωτάθλημα! Θα κυνηγήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ! Θα χτίσω νέο γήπεδο 70.000 θέσεων! Θα κάνουμε καλύτερες μεταγραφές από τη Μάντσεστερ Σίτι! Θα χτίσω από την αρχή το λιμάνι! Θα κάνουμε έργα υποδομής για τον τουρισμό της πόλης! Θα κάνω τη Μάλαγα νούμερο ένα τουριστικό προορισμό!». Θα, θα, θα… Αυτό δεν ήταν ένα απλό ποδοσφαιρικό project. Ηταν προεκλογική ομιλία του επόμενου πρωθυπουργού.

Οι συστάσεις ήταν καλές. Αριστες. Αψεγάδιαστες. O Αμπντουλά μπιν Νάσερ μπιν Αμπντουλά Αλ Αχμέντ Αλ Τανί ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Αυθεντικός γόνος της βασιλικής οικογένειας. Πραγματικός δισεκατομμυριούχος. Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να αγοράσει πέρυσι τη Μάλαγα για 36 εκατομμύρια ευρώ και να δώσει άλλα 60 για μεταγραφές, χώρια οι μυθικοί μισθοί στον Πελεγκρίνι και τους σταρ της ομάδας! Η Μάλαγα «φώναζε» πως είναι η ομάδα που έρχεται. Κάτι σάπιο όμως υπήρχε στο βασίλειο της… Ανδαλουσίας.

Την ώρα που (μετά κόπων και βασάνων) η Μάλαγα εξασφάλιζε την παρθενική της έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο τεχνικός διευθυντής Φερνάντο Ιέρο παραδόξως παραιτήθηκε. Αφήνει κανείς την κουτάλα με το μέλι;

Σιγά σιγά άρχισαν να σκάνε τα πρώτα… κανόνια. Ο πρώην ιδιοκτήτης Φερνάντο Σανθ αποκάλυψε πως ο Αραβας του χρωστά ακόμα 3,5 εκατομμύρια από την εξαγορά της ομάδας. Την πρώτη Ιουλίου η Βιγιαρεάλ κατήγγειλε στην ΟΥΕΦΑ πως δεν έχει λάβει ληξιπρόθεσμη οφειλή 3,5 εκατομμυρίων για την πώληση του Σάντι Καθόρλα. Δύο εβδομάδες μετά έσκασε νέο φιρμάνι με την Οσασούνα να ζητεί άλλα δύο «χαρτιά» για τη μεταγραφή του Νάτσο Μονρεάλ. Στις 17 Ιουλίου τέσσερις παίκτες (Καθόρλα, Ροντόν, Ματάισεν, Φαν Νίστελροϊ) έκαναν επίσημη καταγγελία στην ένωση ποδοσφαιριστών για οφειλές. Επειτα από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε πως όλοι στη Μάλαγα δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος εδώ και τρεις μήνες, αφού ο σεΐχης κήρυξε στάση πληρωμών. Η ομάδα έφτασε στο φάσμα του υποβιβασμού και του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, όμως την ύστατη ώρα διακανόνισε όλα της τα χρέη. Δεν πλήρωσε. Διακανόνισε.

Αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Στη Μάλαγα πωλούνται οι πάντες και τα πάντα. Πωλούνται όλοι οι παίκτες, πωλείται ολόκληρη η ομάδα. Τα περίφημα «θα» του επενδυτή από το Κατάρ αποδείχθηκαν παραμύθια της Χαλιμάς. Τουλάχιστον η πόλη πρόλαβε και έζησε μία ονειρική χρονιά. Στην Σανταντέρ που έμπλεξαν με τον Ινδό μεγιστάνα, Αλί Σιέντ υποβιβάστηκαν και πάνε για… τοπικό. Οι ξένοι σωτήρες ίσως τελικά και να μην είναι μία λύσις…

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ

Η συνολική επένδυση του Αλ Τανί (λέγεται πως) έχει φτάσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Η κακοδιαχείριση ένεκα του νεοπλουτισμού έχει κάνει τα οικονομικά τής ομάδας να χτυπήσουν κόκκινο, μια και τα χρέη αγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ! Πριν από λίγες ημέρες βγήκε η φήμη πως ο Αλβανός Κροίσος των πετρελαίων Ρεζάρτ Τάτσι ενδιαφέρεται, όμως οι διαπραγματεύσεις «έσπασαν» νωρίς. Στην Ανδαλουσία λένε πως υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με ρωσική εταιρεία, αν και παραδέχονται πως τα λεφτά που ζητάει ο Αλ Τανί για την ομάδα είναι δύσκολο να βρεθούν.

ΤΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Τα πρώτα πράγματα που εκχωρούνται είναι τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Οι παίκτες της. Ο Σάντι Καθόρλα (μένουν μόνο οι ανακοινώσεις από την Αρσεναλ) για 23 εκατομμύρια ευρώ. Στον Σάλομον Ροντόν έχει μπει πωλητήριο για άλλα 15. Ο ατζέντης τού Ζερεμί Τουλαλάν ζήτησε επίσημα μεταγραφή. Σημαντική αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχουν οι Χοακίν και Ισκο, που μπορούν να φέρουν αθροιστικά πάνω από ένα «δεκάρικο». Απαντες οι παίκτες της ψάχνονται. Η ομάδα βρίσκεται στη Βενεζουέλα για τουρνέ, όμως όλοι και όλα είναι στον αέρα. Πού μυαλό για προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ;

Πηγή: Sday.gr