Με νίκες ξεκίνησαν την πορεία τους στο US Open 2018 οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, που ελπίζουν ότι το «ταξίδι» τους στο κορτ της Νέας Υόρκης να είναι μακρύ. Από τώρα ξέρουν ποιους θα αντιμετωπίσουν στον δεύτερο γύρο, με την πρόκληση να είναι μπροστά τους.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 6-4) του «γερόλυκου», Τόμι Ρομπρέδο, έπειτα από αγώνα που είχε διάρκεια 2 ώρες και 33 λεπτά. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας έβαλε στο… τεφτέρι του ακόμη μια επικράτηση επί ενός σπουδαίου αθλητή, ο οποίος τον περνά και 16 ολόκληρα χρόνια!

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος ήταν ο νικητής στον αγώνα κόντρα στον Εβγκένι Ντονσκόι, του οποίου επικράτησε με 3-0 σετ (7-5, 6-4, 6-2).

Από την πλευρά της, η Σάκκαρη επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) της Αμερικανίδας, Άσια Μουχαμάντ. Η 23χρονη αθλήτρια θα αντιμετωπίσει στη φάση των «64» μια άλλη Αμερικανίδα, τη Σοφία Κένιν, η οποία νίκησε τη συμπατριώτισσά της, Μάντισον Μπρενγκλ, με 2-1 σετ (6-0, 4-6, 7-6).

Οι δύο κοπέλες είχαν αναμετρηθεί και στο Γουίμπλεντον, εκεί όπου η αθλήτρια από τις ΗΠΑ είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.