Μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν να πλήρωσε σχεδόν… το βάρος τους σε χρυσάφι για να αποκτήσει τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα, όμως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παραδέχτηκε ότι η Μίλαν προχώρησε με βαριά καρδιά στην πώλησή τους, αφού δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά ενόψει της πλήρους εφαρμογής του Finanacial Fair Play.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι των «ροσονέρι», η παραχώρηση δύο εκ των πιο σημαντικών ποδοσφαιριστών της ομάδας ήταν απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα του συλλόγου: «Είναι αδύνατον για εμάς να ξοδεύουμε τα ίδια χρήματα όπως στις προηγούμενες δεκαετίες. Η πρόταση της Παρί Σεν Ζερμέν μας γλίτωσε από υψηλά συμβόλαια και μισθούς, βοηθώντας μας να σταθεροποιήσουμε τα οικονομικά μας για αρκετά χρόνια».

Μάλιστα ο Μπερλουσκόνι ομολόγησε πως η αποδοχή της πρότασης του γαλλικού συλλόγου δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση: «Στην αρχή απορρίψαμε την προσφορά της Παρί, όμως στη συνέχεια σκεφτήκαμε το Financial Fair Play και λαμβάνοντας υπόψιν ότι ου χρόνου δεν θα έχουμε την ευκαιρία για μια τέτοια συμφωνία, δεχτήκαμε».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι οι μοναδικές ομάδες που ξοδεύουν πια πολλά χρήματα είναι εκείνες που έχουν ιδιοκτήτες εκτός ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού συστήματος, όπως Ρώσους και Άραβες, όμως από του χρόνου θα πρέπει να προσαρμοστούν κι εκείνοι στα δεδομένα της ΟΥΕΦΑ, οπότε επενδύουν φέτος όσο περισσότερο μπορούν.

Πηγή: sport-fm.gr