Έναν δικό τους τρόπο βρήκαν στη Νόριτς για παίξουν mind games με τους αντιπάλους, καθώς έβαψαν στο γήπεδό τους ροζ τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, προκειμένου να τους μειώσουν την τεστοστερόνη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αθλητικής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Σάφολκ, Αλεξάντερ Λατίνιακ, το συγκεκριμένο χρώμα έχει επίδραση στον άνθρωπο, επειδή «συνδέεται με τις εμπειρίες των παιδικών μας χρόνων». Αυτό σημαίνει ότι «μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, αρκεί ο προπονητής να ξέρει να χρησιμοποιήσει αυτό το πλεονέκτημα».

Πάντως, όπως φαίνεται τα καναρίνια δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν αυτό το «όπλο», καθώς στο πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν, με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρομ, οι αντίπαλοι είχαν… άγριες διαθέσεις, καθώς σημείωσαν τέσσερα τέρματα. Βέβαια, και οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να αποφευχθεί η ήττα (3-4).

Αντίθετα με το ματς πρωταθλήματος για την Τσάμπινσιπ Αγγλίας (την αντίστοιχη Β’ Εθνική), στο ματς του Λιγκ Καπ κόντρα στην Στίβενεϊτζ των δύο κατηγοριών πιο χαμηλά, ήρθε η νίκη με 3-1.

Πάντως, ασχέτως με το εάν δουλέψει ή όχι η ιδέα, δεν είναι καινούρια. Ο θρυλικός προπονητής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, Χέιντεν Φράι, είχε εφαρμόσει την ίδια τακτική στην ομάδα του στο πανεπιστήμιο της Αϊόβα, την οποία υπηρέτησε μεταξύ 1979 και 1998. Με άλλα λόγια, το… κόλπο είναι γνωστό εδώ και περίπου 40 χρόνια.