Μετανιωμένος για τους «μύδρους» που εξαπέλυσε εναντίον της Εθνικής Ελλάδος στο μπάσκετ εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας φρόντισε με δηλώσεις του να ζητήσει συγγνώμη για το… ξέσπασμά του.

Μετά από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, φρόντισε να δείξει τη… μεταμέλειά του, σχολιάζοντας σχετικά: «Ζητάω συγγνώμη. Είχα ένταση εκείνη την ώρα. Ίσως να έκανα λάθος. Αλλά υπήρχε πολύ συναίσθημα μετά το ματς. Πάνω στον παρορμητισμό μου είπα κάποια πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να θίξω την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ.

Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι ήταν εντολή του προπονητή. Πιστεύω πως όλο αυτό βγήκε από μόνο του στους παίκτες. Ξέρω καλά τους Έλληνες παίκτες και το ελληνικό μπάσκετ και δε θεωρώ πως αυτή είναι η πραγματική τους εικόνα».

Με τη διαφορά ότι οι δηλώσεις μεταμέλειας καθυστέρησαν χαρακτηριστικά, μια που ο προπονητής της Ρωσίας άλλαξε τακτική όταν πια έμαθε ότι αντίπαλος της ομάδας του δε θα είναι τελικά η Ισπανία όπως νόμιζε όταν τα ‘χωνε στην Εθνική μας ομάδα.