Ακόμη και αύριο είναι πιθανό να ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον της συνεργασίας του Δημήτρη Σαλπιγγίδη με τον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Ζήσης Βρύζας στην ανοικτή συγκέντρωση με τους μετόχους της ομάδας στην Πυλαία.

«Δεν είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε», παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ωστόσο πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα ραντεβού που εκκρεμεί και μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα».

Πως περιέγραψε την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, τι ανέφερε για τον Ιβάν Σαββίδη και τις ενέργειές του να αναμειχθεί στα διοικητικά του «Δικέφαλου του Βορρά», τις πιθανότητας αποχώρησης του Στέλιου Μαλεζά, την πώληση του Κώστα Σταφυλίδη και γενικά την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι Θεσσαλονικείς σε όλα τα «μέτωπα».

Αναλυτικά, όσα είπε:

Αρχικά σχολίασε: «Υπάρχουν σοβαρά και σημαντικά θέματα. Θέλω 15.000 κόσμο να μπορεί να είναι παρών και να συμμετέχει. Αυτή η συνάντηση είναι η πρώτη. Θα γίνουν κι άλλες. Προτείνω να γίνει το Σεπτέμβρη. Θέλω να ακούω όλες τις απόψεις. Θα ήθελα να εκθέσω τα βασικά σημεία που τρέχουν. Θα ξεκινήσω από το διοικητικό κομμάτι και θα μιλήσει ο κ. Σακελλάρης».

Τον λόγο πήρε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ: «Η έναρξη και ύπαρξη λειτουργικών δραστηριοτήτων θα έπρεπε να αρχίσει από το μηδέν. Αυτό είναι το διοικητικό, το λογιστήριο, το νομικό… Ο προϊστάμενος λογιστηρίου θα γίνει ο Καγιούδης Γιάννης. Ξεκινήσαμε και την διευθέτηση προσωπικού. Όλα τα άτομα θέλουμε να ξέρουν ρόλο τους. Στο λογιστήριο θα επαναξιολογηθούν τα τέσσερα άτομα που υπήρχαν και έχουν περισσότερες αρμοδιότητες. Πρέπει να δοθεί σημασία στην επιμόρφωση του προσωπικού. Εχει τελειώσει το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς. Φέτος ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος από μόνος του. Θα βλέπουμε τις τυχόν αποκλίσεις και τα έξοδα, αλλά και στα έσοδα που δεν έχουν προβλεφτεί. Στην ΠΑΕ και στο λογιστήριο θα υπάρχουν πλέον διαδικασίες. Υπάρχει δίαυλος του λογιστηρίου με άλλα τμήματα. Σκοπός μας είναι να υπάρχει τρίμηνη αναφορά ελεγμένη από τον ορκωτό λογιστή».

Συνεχίζει ο πρόεδρος της ΠΑΕ:
«Πρέπει να προσαρμοστούμε. Υπήρχε μεγάλο κόστος στην αλλαγή προπονητή. Χρειαζόταν μία ουσιαστική αλλαγή, πλέον θα στηρίξουμε τα νέα παιδιά σπίτι σε σπίτι 5 χρόνια όπως συνεργασίες με ανθρώπους εξειδικευμένους ανθρώπους για να έρθουν τα παιδιά που πρέπει. Η Βόρεια Ελλάδα είναι ποδοσφαιρομάνα. Συνεργαζόμαστε με ερασιτεχνικούς συλλόγους. Στην πρώτη ομάδα αρκετά παιδιά προωθήθηκαν, μία βασική μαγιά παικτών με εμπειρία υπάρχει. Και θέλω να πιστεύω πως κάνουμε τα πάντα για να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικότεροι και όσο το δυνατοί γίνεται. Θέλω να πρωταγωνιστεί η ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα για να είναι έτσι».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:
«Κατατέθηκε ο φάκελος στην ΕΕΑ, η απόφαση θα προκύψει στις 2 Αυγούστου. Στον έλεγχο πάνε καλά τα πράγματα δεν μπορώ να περισσότερα. Σκοπός μίας Πρωτοδικείου είναι και αυτός, να βρεθεί αξιόπιστος άνθρωπος να αναλάβει. Το τι θα κάνει επενδυτής δεν το ξέρουμε, θέλουμε να ελέγξουμε μόνο όσο μπορούμε την φερεγγυότητά τους. Σε ό,τι αφορά στη δική μου συμμετοχή, ο κ. Σαββίδης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να παραμείνω στην ομάδα, αυτό όμως δεν είναι αυτοσκοπός. Επικοινώνησα με τον κ. Σαββίδη εξηγώντας όλα τα δεδομένα για την πώληση Σταφυλίδη και τον ρώτησα αν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Μπορεί να έχει κάποια δεδομένα για την επένδυσή του, μπορεί να θεωρούσε ότι χαλούσε το πλάνο και γι’ αυτό πιστεύω ότι ήταν δύσκολο να βρεθεί άλλη λύση. Πολύ δύσκολο να λύναμε όλα τα θέματα και να δίναμε στο παιδί νέο συμβόλαιο με τα δεδομένα που ζητούσε».

Για την Σούπερ Λίγκα:
«Ποιοι είμαστε τι εκπροσωπούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνουμε ποιος είναι ο χαρακτήρας μας. Προσπαθώ με πράξεις να το κάνω αυτό. Εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε. Σε κάθε θέμα να προτείνετε σε κάθε θέμα».

Για την αδειοδότηση και την UEFA:
«Έγιναν λάθη και από μας στον τρόπο διαχείρισης και υπήρχαν συγκυρίες. Η αλλαγή του φόρου από το 20 στο 45% τεράστια. Έχετε υπόψη ότι σε συμβόλαιο 100 χιλιάδων υπάρχουν 75 χιλιάδες εφορία. γιατί το ποσοστό βγαίνει επί του μικτού ποσού. Την ίδια στιγμή εντάθηκαν οι έλεγχοι της UEFΑ σε βαθμό να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Ήρθαν όλα αυτά μαζεμένα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε εδώ και ένα χρόνο. Πέρσι δεν ακολουθήσαμε αυτά που χρειαζόταν, γι’ αυτό και τιμωρηθήκαμε. Θα γίνουν πιο εντατικοί οι έλεγχοι, μας ελέγχουν για τις ημερομηνίες. Έχουμε κάνει θυσίες σε παίκτες ποιότητας, υπάρχει ρεαλιστικό πλάνο, αλλά δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ομάδα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τη διαχείριση που έχει. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλες τις ομάδες στην Ευρώπη. Και οι ελληνικές ομάδες ακόμη δεν πήραν άδεια. Εμεί γι’ αυτό ζητάμε βοήθεια, να είστε κοντά».

Για την νέα μπουτίκ:
«Κάναμε μια εταιρία εγώ και ο Σαράτσης, προτείνουμε να είναι άλλοι δύο άνθρωποι».

Για τις εγκαταστάσεις της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία: «Είναι σπίτι μας,. έχουμε ένα θέμα με το νερό. Αυτά τα ζητήματα έπρεπε να επιλυθούν από πριν αλλά αυτό έχουμε και κάνει ότι είναι δυνατό για να βελτιώσουμε την ποιότητα».

Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη:
«Δέχθηκε πρόταση για μείωση συμβολαίου ή παραχώρηση σε άλλη ομάδα. Έχουμε πληρώσει αρκετά λεφτά γι’ αυτόν και πρέπει να πάρουμε κάποια πίσω. Αν μείνει με το μπάτζετ των 6,4 εκ. δεν μπορεί να δώσει η ομάδα το συμβόλαιό του. Δεν είμαστε κοντά για να συμφωνήσουμε, εγώ πρέπει να σας πω ότι δεν είμαστε κοντά, πρέπει να υπερασπιστώ την ΠΑΕ και για τον ίδιο είναι σωστό. Εμείς δίνουμε το ποσό για δύο χρόνια σε τρία το ποσό του συμβολαίου του και κάτι παραπάνω. Θα μάθετε τι θα γίνει. Ο,τι γίνει θα είναι και για τον ίδιο καλό. Αύριο θα βγει μια ανακοίνωση για να πούμε τι έχουμε κάνει στην περίπτωσή του. Επιφυλάσσομαι γιατί υπάρχει ένα ραντεβού που εκκρεμεί και μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα».

Για τον Στέλιο Μαλεζά:
«Κάναμε μια καθαρή πρόταση για να μείνει. Είναι απόλυτο ξεκάθαρο από εμάς ότι θέλουμε να παραμείνει εδώ. Είναι από τα παιδιά με ήθος, αυτή τη στιγμή έχει προτάσεις για το εξωτερικό, είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Θα μιλήσουμε ξανά. Πρόθεση μας δεν είναι αν τον πουλήσουμε. Αν όμως είσαι σ’ αυτή τη φάση ή πουλάς ή ανανεώνεις. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο».

Για τον Κώστα Σταφυλίδη και τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών:
«Κανείς δεν θέλει να χάνει παίκτες, πρώτος εγώ. Από την άλλη πρέπει να βλέπουμε το σήμερα, αν η ανάγκη δεν ήταν τόσο μεγάλη δεν θα προχωρούσαμε, έχουμε ουσιαστικό πρόβλημα. Γενικότερα για την όλη λειτουργία της ομάδας, πήραμε την απόφαση για τον Σταφυλίδη. Η συμφωνία δεν αδικεί τον ΠΑΟΚ. Πλήρωσαν το ρήτρα. Κάποια έλεγαν για αναπροσαρμογή, έπρεπε να έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Τώρα το παιδί εξασφαλίζεται οικονομικά το ίδιο και η οικογένειά του και έπρεπε να παρθεί απόφαση. Θα μείνει και ένα χρόνο μαζί μας».

Για την διάρκεια της παρούσας διοίκηση: «Δεν είναι αυτοσκοπός μας να μείνουμε στην διοίκηση. Δεν έχω σκοπό να μείνω επ’ άπειρο. Γιατί θέλουμε να διοικούμε. Κάθε φορά που λήγει η θητεία κάθε χρόνο πρέπει να καθορίζουμε ποιοι άνθρωποι πρέπει να είναι μπροστά».

Για το πρόβλημα με τους… τζαμπατζήδες:
«Υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή από μένα δεν θέλω να μπαίνει κανένας χωρίς εισιτήριο. Υπάρχουν 600-700 προσκλήσεις για χορηγούς ή μέσα ενημέρωσης, που υπάρχουν λόγω συμβάσεων. Το έχω ορίσει με τον υπεύθυνο ασφαλείας, μέσα σε τέσσερις αγώνες να ξέρουμε τι συμβαίνει και για ποιο λόγο δίνονται προσκλήσεις. Δεν μπορεί κάποιος να μπαίνει δίχως γιατί έχει πληρώσει».

Για την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας:
«Φέτος υπολογίζουμε να έχουμε 1,7 εκ. ευρώ από διαρκείας και πέρσι είχαμε 3,6 εκ. ευρώ. Αυτός είναι και ένας λόγος που είχαμε δυσκολίες με τους διακανονισμούς».

Πηγή: Sport-fm.gr