Αντιφατικές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση αποκλεισμού της αθλήτριας του τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή μετά την ανάρτηση ρατσιστικού σχολίου στον λογαριασμό της στο twitter.

Αμερικανίδα αρθρογράφος πάντως έκανε μία εναλλακτική πρόταση κι έγραψε στην εφημερίδα Orlando Sentinel. «Κάντε τη να σβήσει το tweet, φέρτε τη στους Ολυμπιακούς και αφήστε τη να μείνει με Αφρικανούς αγωνιζόμενους. Εάν είναι όντως ρατσίστρια, δεν μπορώ να φανταστώ πιο κατάλληλη τιμωρία από το να τρώει, να κοιμάται και να αγωνίζεται δίπλα σε ανθρώπους από τους οποίους θεωρεί τον εαυτό της ανώτερο. Εάν δεν είναι, τότε θα νιώσει το βάρος των ‘αναίσθητων’ σχολίων της και θα επιδοθεί σε απολογίες».

Η Παπαχρήστου μπορεί να έχει αμφισβητήσιμο χαρακτήρα αλλά είναι μία αθλήτρια που αφιέρωσε τέσσερα χρόνια από τη ζωή της για τη στιγμή αυτή. Οι Ολυμπιακοί αθλητές προπονούνται πιο σκληρά από κάθε άλλο αθλητή στον κόσμο καθώς οι στιγμές της δόξας έρχονται μόνο κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν θα ήθελα αυτό να το στερηθεί κανείς, ούτε κι ένας ρατσιστής», καταλήγει.