Με αφορμή τον αποκλεισμό της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Σωτήρης Στανωτάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρούμε άκρως υποκριτικό τον αποκλεισμό της Πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αφορμή το, ομολογουμένως άτυχο, μήνυμα που διακίνησε από τα μέσα μαζικής δικτύωσης.

Ασφαλώς, τα δημόσια πρόσωπα, μεταξύ αυτών και οι έλληνες αθλητές, οφείλουν να είναι προσεκτικοί στις διατυπώσεις που αφορούν σε ευαίσθητα θέματα. Όμως, μια νεανική απερισκεψία είναι άδικο να στερήσει τη Χώρα μας από την άξια εκπροσώπηση της αθλήτριας και από την ίδια τη συμμετοχή.

Δεν έχουμε παρά να “συγχαρούμε” τους ιθύνοντες νόες αυτής της απόφασης και να τους “ευχαριστήσουμε” που απήλλαξαν τη Δημοκρατία μας από την τόσο σοβαρή απειλή μιας 23χρονης πρωταθλήτριας, που αναπαρήγαγε δημοσίως αστεϊσμούς από αυτούς που διατυπώνονται, κακώς μεν, αλλά καθημερινώς.

Η καρατόμηση της Βούλας Παπαχρήστου αποτελεί υπερβολική ποινή για το ατόπημα το οποίο διέπραξε και αποδεικνύει την υποκρισία όλων όσοι έσπευσαν να θιγούν. Παραβλέπει δε το γεγονός, ότι το Ολυμπιακό Ιδεώδες αποτελεί επί δεκαετίες αντικείμενο εκμετάλλευσης, πλουτισμού και συγκέντρωσης εξουσίας στα χέρια ολίγων και ισχυρών.

Και βέβαια, η όλη ιστορία είναι ακόμα μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού του Λαού από τα πραγματικά προβλήματα».