Τέλος διαφορετικό απ’ αυτό που περίμεναν οι φίλοι της όταν τον υποδέχονταν πέρυσι στο αεροδρόμιο -αλλά σίγουρα ανακουφιστικό σήμερα για την ΠΑΕ- είχε η παρουσία του Έιντουρ Γκούντγιονσεν στην ΑΕΚ.

Ο Ισλανδός βρέθηκε στα Σπάτα, υπέγραψε τη λύση του συμβολαίου του και έναντι 200.000 ευρώ θα απαλλάξει την «Ένωση» από ένα ποσό συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ.

Εξαρχής ο Γκούντγιονσεν είχε δείξει καλή διάθεση για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση με την ΑΕΚ. Ήτοι να αποχωρήσει λαμβάνοντας ένα μέρος των δεδουλευμένων του και χωρίς να διεκδικήσει το ποσό που προβλεπόταν για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του.

Έστω κι αν χρειάστηκε να πιέσει λοιπόν για να εξασφαλίσει τα χρήματά του (απειλώντας πως θα πάει στη FIFA αν δεν του καταβάλλονταν ως τα τέλη Ιουλίου) το διαζύγιο του ήταν «βελούδινο» με την ΑΕΚ. Και σφραγίστηκε την Τρίτη στα Σπάτα, όπου βρέθηκε για να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας και να υπογράψει τη λύση της συνεργασίας του με την «Ένωση».

Λαμβάνοντας 200.000 ευρώ και κάνοντας μεγαλύτερη προσφορά του στην ΑΕΚ (εξαιτίας και της ατυχίας με τον τραυματισμό του) το ότι βγάζει από πάνω της ένα «φορτίο» 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα δεδουλευμένα του, οφειλές στον μάνατζέρ του και το υπόλοιπο του συμβολαίου του.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή Eidur Gudjohnsen και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Πηγή: Sport-fm.gr