Το «παρών» στο GBA OFFSEASON CAMP έδωσε την Παρασκευή ο Δημήτρης Μαυροειδής προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτό.

Μία ημέρα μετά την συμφωνία του με τον Ολυμπιακό ο 27χρονος σέντερ δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του στην Ελλάδα αλλά και για το γεγονός ότι θα αγωνιστεί σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως είναι οι «ερυθρόλευκοι» ενώ ευχήθηκε να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Ο Έλληνας διεθνής συμμετείχε σ’ ένα κομμάτι της προπόνησης που έγινε στο προπονητήριο που βρίσκεται στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά που γίνεται στο GBA OFFSEASON CAMP, ενώ στάθηκε στα κέρδη που μπορεί να έχει ένας αθλητής από την προπόνηση αυτή την περίοδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Ελλάδα για να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Πέρασα δυο πολύ ωραία χρόνια στο Μπιλμπάο αλλά νομίζω πως ήταν η ώρα για να γυρίσω για μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που είναι πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης. Θέλω να τον βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του και ελπίζω να πάνε όλα καλά μέσα στη χρονιά».

Για την GBA
«Είναι μια σημαντική προσπάθεια από τέσσερις καταξιωμένους αθλητές που έχουν φάει με το κουτάλι τα γήπεδα και αποτελούν πρότυπα για πολλά παιδιά. Έχουν τεράστια εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ τα νέα παιδιά να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ, να προχωρήσουν και να προσπαθήσουν με τα εφόδια που θα αποκτήσουν σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά, να γίνουν οι πρωταθλητές του μέλλοντος. Είναι πολύ σημαντικό για τα μικρά παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ να μάθουν σωστά τα βασικά του μπάσκετ, βάζοντας από νωρίς γερές βάσεις. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να έχεις και σωστά πρότυπα γιατί και οι τέσσερις (σ.σ. Παπαδόπουλος,
Χατζηβρέττας, Διαμαντίδης, Χαραλαμπίδης) είναι τρομεροί αθλητές αλλά και εξαιρετικά παιδιά και χαρακτήρες. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για τα παιδιά να αρχίσουν να «χτίζουν» μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα».

Για το GBA OFFSEASON CAMP
«Ένας αθλητής μπορεί να βελτιωθεί αυτή την περίοδο γιατί μέσα στη χρονιά εξαιτίας των αγώνων και των ταξιδιών είναι πολύ δύσκολο να βρει τον χρόνο που θέλει να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες του. Αν θέλει ατομική βελτίωση η πιο σωστή και χρήσιμη περίοδος είναι αυτή που διανύουμε, μερικές βδομάδες πριν την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων. Γι’ αυτό στο ΝΒΑ οι αθλητές δουλεύουν αυτή την περίοδο. Τώρα είναι η ευκαιρία για δουλειά και βελτίωση σε ατομικό επίπεδο και απ’ ότι διαπίστωσα γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους συντελεστές του camp».

Για τη συνύπαρξή του με τα παιδιά σε τέτοιου είδους CAMP
«Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να συναντούν καταξιωμένους αθλητές γιατί αρχίζουν να αποκτούν εικόνες από ένα άλλο επίπεδο, το οποίο προσπαθούν να φτάσουν, θέλοντας να γίνουν καλύτεροι. Βλέποντας πως δουλεύουν παίκτες που αγωνίζονται στο πιο υψηλό επίπεδο και παίκτες που αποτελούν ινδάλματα τους, παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για να δουλέψουν και να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα, κάνοντας πράξη έτσι τα όνειρα τους».

Πηγή: sport-fm.gr