Το «ok» και από το ιατρικό επιτελείο των Σπερς προκειμένου να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα της Γαλλίας πήρε την Πέμπτη ο Τόνι Πάρκερ.

Ο 30χρονος γκαρντ εξετάστηκε στην Ατλάντα από ειδικούς οφθαλμίατρους για την κατάσταση στο εγχειρισμένο του μάτι οι οποίοι έδωσαν την έγκρισή τους στο να μπει στην αγωνιστική δράση.

Και οι δύο γιατροί επιβεβαίωσαν την διάγνωση του Γάλλου συναδέλφου τους που χειρούργησε τον Πάρκερ, αλλά και των δυο Ελβετών ειδικών που είχαν εξετάσει τον παίκτη την περασμένη Πέμπτη και είχαν δώσει την έγκρισή τους για την επιστροφή του στα παρκέ.

Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις ο κόουτς του Σαν Αντόνιο, Γκρεγκ Ποποβιτς, συμφώνησε με τη συμμετοχή του ΝΒΑer στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με τους «τρικολόρ».

Ο Πάρκερ επικοινώνησε κατευθείαν με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, Βεσνάν Κολέ, ενημερώνοντάς τον για τα χαρούμενα νέα. Μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής θα βρίσκεται στην Ορλεάν προκειμένου να ενσωματωθεί με την ομάδα. Θα χρειαστεί κάποιες ημέρες πάντως ώστε να αναρρώσει πλήρως και να μπει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης.

Ο ίδιος δήλωσε ευτυχισμένος με την εξέλιξη:
«Είναι μεγάλη ανακούφιση. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς ήξερε ότι οι Ολυμπιακοί είναι σημαντικοί για ‘μένα και ότι ήταν όνειρό μου να συμμετάσχω σε αυτούς. Δεν έχω λόγια να τον ευχαριστήσω. Βρίσκομαι καθ΄οδόν για την Ορλεάν όπου το απόγευμα θα προπονηθώ για πρώτη φορά. Αληθινή ευτυχία!»

Από την πλευρά του ο προπονητής της εθνική ομάδας της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ σχολίασε:
«Είναι σπουδαία νέα και ανακούφιση για όλους στην ομάδα. Μίλησα με τον Τόνι (Πάρκερ) στο τηλέφωνο και ένιωσα χαρούμενος με αυτά τα νέα. Ήταν επώδυνο για όλους μας αυτό. Τώρα έχουμε όλες τις δυνάμεις μας και μπορούμε να εστιάσουμε στον στόχο μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Πηγή: Sport-fm.gr