Τα στοιχεία που έδωσαν στην Εθνική την πρώτη θέση στον όμιλο του προολυμπιακού και για να προχωρήσει πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νιγηρίας, ανέφερε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. O Έλληνας τεχνικός τόνισε πως οι διεθνείς τα πάνε εξαιρετικά στην επίθεση και αν χρειαστεί να παίξουν άμυνα, δεν θα έχουν πρόβλημα να το κάνουν. Επίσης, τόνισε πως αν η ομάδα του Ζούρου βγάλει τα στάνταρ της κόντρα στους Νιγηριανούς τότε δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Το ματς με το Πουέρτο Ρίκο είχε αρκετά στοιχεία τακτικής. Παίξαμε σωστά το πικ εντ ρολ πάνω στον Ράμος, ο οποίος είναι βαρύ κορμί και μας βγήκε.

Ξεκινήσαμε με καλό ρυθμό, είχαμε πολύ καλή εκτέλεση από την περιφέρεια και δείξαμε αρκετή ζωντάνια επιθετικά. Κυρίως στο πρώτο μέρος, το Πουέρτο Ρίκο είχε τις απαντήσεις αφού ο Ράμος είχε ένα πλεονέκτημα έναντι των δικών μας ψηλών αλλά στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε λίγο την άμυνα μας, εγκλωβίσαμε τους αντιπάλους και τους εξουδετερώσαμε. Δείξαμε την ανωτερότητα μας, πήραμε τη νίκη και την πρώτη θέση στον όμιλο που θέλαμε τόσο πολύ.

Το Πουέρτο Ρίκο είναι μία πολύ καλή ομάδα. Με ρυθμό, που τρέχει και μπορεί να σε «σκοτώσει» αλλά εμείς τελικά βελτιωθήκαμε και νικήσαμε. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε αρκετά έξυπνα, κλείνοντας τα επιθετικά ατού του Πουέρτο Ρίκο.

Και στα δύο ματς δείξαμε πολύ καλά στοιχεία στην επίθεση. Οι ίδιοι οι διεθνείς λένε μεταξύ τους πως θέλουν να βελτιωθούν στην άμυνα αλλά πιστεύω πως οι Έλληνες παίκτες αν χρειαστεί να παίξουν άμυνα θα το κάνουν. Πάντα η άμυνα ήταν εκείνη που χαρακτήριζε το στυλ όλων των ελληνικών ομάδων.

Δεν έχω δει τη Νιγηρία. Είναι καλό που μερικές ημέρες πριν οι δύο ομάδες έδωσαν φιλικό ματς. Σίγουρα θέλει την απαραίτητη προσοχή αφού πιστεύω πως οι Νιγηριανοί είναι μια ομάδα αθλητική, η οποία τρέχει πολύ. Αν όμως βγάλουμε τα στάνταρ μας στο γήπεδο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Με ένα καλό διάβασμα της τακτικής θα ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες για την Εθνική.

Με την ομάδα αυτή έζησα πολλές χαρές αλλά και λύπες. Όταν βλέπω την Εθνική θέλω να πάει όσο καλύτερα μπορεί γιατί είναι μια ομάδα που όλοι αγαπάμε».

Πηγή: sport-fm.gr