Επαφές για να αποκτήσει σταδιακά μορφή ο Παναθηναϊκός της ερχόμενης σεζόν έχει αρχίσει σε πυρετώδεις ρυθμούς η διοίκηση. Ανανεώσεις και μεταγραφές είναι σε πρώτο πλάνο για τους «πράσινους», που την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν προετοιμασία. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που αναμένεται το Σάββατο στην Αθήνα, έχει ζητήσει να έχει στην «πρώτη» τουλάχιστον ένα από τα νέα αποκτήματα και 2-3 ακόμη παίκτες μέχρι την αναχώρηση για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στις 9 Ιουλίου. Επιθυμεί, δε, να έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα όσον αφορά στις εκκρεμότητες του υπάρχοντος ρόστερ.

Ο Πίντο και οι άλλοι

Ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε τουλάχιστον έξι μεταγραφές, δύο για άμυνα, κέντρο και επίθεση, με τον αριθμό αυτό πιθανώς να αυξάνεται αν υπάρξουν αποχωρήσεις από το υπάρχον ρόστερ. Προτεραιότητα φαίνεται να αποτελεί η ενίσχυση στην άμυνα και στη λίστα είναι μεταξύ άλλων ο Αντρέ Πίντο. Ο 23χρονος Πορτογάλος στόπερ (1,93μ.) ανήκει στην Πόρτο και την περασμένη περίοδο είχε 26 συμμετοχές και 2 γκολ με τη φανέλα της Ολιανένσε ως δανεικός. Αντίθετα, δεν απασχολεί ο Ενρίκε Σερένο, που επίσης ανήκει στην Πόρτο. Βασικό μέλημα του Φερέιρα για τους παίκτες που θα αποκτηθούν είναι να είναι νεαροί σε ηλικία (19-24), γρήγοροι και ελεύθεροι ή να μπορούν να αποκτηθούν δανεικοί ή με μικρό κόστος.

Δυσκολίες για Κουίνσι

Μειωμένες είναι οι πιθανότητες παραμονής του Κουίνσι στον Παναθηναϊκό. Η Αλ Σαντ αρνείται να καλύψει το μισό του συμβολαίου του παίκτη, ήτοι 500.000 ευρώ, και οι «πράσινοι» μοιάζει αδύνατο να προσφέρουν με τη νέα πραγματικότητα 1 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά στον Κώστα Κατσουράνη, πιθανώς να υπάρξει σήμερα επαφή και να του προταθεί μείωση συμβολαίου, που μπορεί να αγγίξει το 40-50%. Εφόσον δεν δεχτεί κάτι τέτοιο, πιθανώς να αρχίσουν συζητήσεις για συναινετικό διαζύγιο. Σε καλό δρόμο είναι οι επαφές με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ για τη μείωση του συμβολαίου του με ταυτόχρονη επέκταση κατά ένα χρόνο, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται ο μάνατζερ του Σεμπαστιάν Λέτο για να γίνει ανάλογη πρόταση για τον πελάτη του.

Ερωτηματικό για Καραγκούνη

Άγνωστο παραμένει το μέλλον του Γιώργου Καραγκούνη. Πρόθεση της διοίκησης είναι να παραμείνει, ωστόσο ο 35χρονος μέσος θέλει να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα, κάτι που δεν συνέβη την περασμένη περίοδο υπό τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και δεν αναμένεται να αλλάξει φέτος. Ο «Κάρα» είναι σε δίλημμα, αφού είναι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα.

Διαφορά με Σπυρόπουλο

Μεγάλο είναι το χάσμα μεταξύ Παναθηναϊκού και Νίκου Σπυρόπουλου για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Στον παίκτη προτάθηκε τριετές συμβόλαιο με 200.000 ευρώ πάγιες αποδοχές και 100.000 ευρώ ως μπόνους επίτευξης στόχων. Μέχρι τώρα ο παίκτης αμειβόταν με 350.000 ευρώ, συνεπώς πρόκειται για μείωση της τάξεως του 40%. Από την ΠΑΕ περιμένουν απάντησή του μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν αυτή είναι αρνητική, θα αναζητηθεί άλλος αριστερός μπακ. Ο 28χρονος άσος αναζητεί ήδη κάποια καλύτερη πρόταση στο εξωτερικό και μόνο αν δεν βρει εγκαίρως κάτι καλύτερο, θα αναγκαστεί να αποδεχτεί την προσφορά των «πράσινων».

Πηγή: sport-fm.gr