Με την ανανέωση συμβολαίου του Βασίλη Μπάρκα μέχρι το 2022, η ΑΕΚ ξεκίνησε την προσπάθεια να «δέσει» τον πρωταθληματικό κορμό της περιόδου 2017-18, με τον Παναγιώτη Κονέ να είναι επίσης αρκετά κοντά στο να παραμείνει στην ομάδα. Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», ήδη υπάρχει συμφωνία με τον διεθνή μέσο, αλλά εκκρεμεί να επιτευχθεί συμφωνία και με την Ουντινέζε.

Στις επαφές με την ιταλική ομάδα δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα, καθώς φέρεται να μην υπολογίζει τον ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, ο σύλλογος του Φρίουλι πιο πολύ φαίνεται να «καίγεται» να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο των 700 χιλ. ευρώ του Κονέ, το οποίο ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι.

Όσο για τον 30χρονο άσο, θα πιέσει από την πλευρά του την Ουντινέζε για να διευθετηθεί το ταχύτερο δυνατό το ζήτημα, καθώς γενικώς ο ιταλικός σύλλογος βάζει σε δεύτερη μοίρα τα θέματα των δανεικών, καθώς έχει στείλει πολλούς σε αρκετές ομάδες και της Ιταλίας και του εξωτερικού. Άλλωστε, μόλις χθες ανακοίνωσαν την πρόσληψη του νέου τους προπονητή, του Ισπανού Χούλιο Βελάθκεθ, ο οποίος θα αποφασίσει σε σημαντικό βαθμό για το ρόστερ.