Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε, αν και δεν τελείωσε έτσι, το ταξίδι της αποστολής της Εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών για το Αλμέρε της Ολλανδίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το 2ο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ των γυναικών, με την Κατερίνα Γιώτα να γιορτάζει τα 22α γενέθλιά της και να πηγαίνει με γλυκά στην πρωινή προπόνηση της ομάδας!

Μάλιστα το κουτί με τα γλυκά περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι έφτασε μέχρι το Ελ. Βενιζέλος, όπου οι συναθλήτριες της εορτάζουσας κερνούσαν μέχρι και τους… περαστικούς για να μπορέσουν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για Βιέννη, χωρίς να κρατούν σοκολατάκια!

Η πτήση για Βιέννη αναχώρησε χωρίς πρόβλημα, ωστόσο έφτασε στον προορισμό της με μια μικρή καθυστέρηση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει με καθυστέρηση η δεύτερη πτήση για τη βροχερή Ολλανδία. Λίγο μετά τις 9μ.μ. ώρα Ελλάδας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε στο Άμστερνταμ, από όπου μετέβηκε οδικώς για την πόλη Αλμέρε, για να καταλύσει στο όμορφο ξενοδοχείο της πόλης στις 10μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Ονειρικά τοπία!

Σε μία τοποθεσία με έντονη παρουσία του νερού και πυκνή βλάστηση, περίπου μισή ώρα έξω από το Άμστερνταμ, βρίσκεται το Αλμέρε. Το Αλμέρε ή Αλμίρε, όπως το προφέρουν οι ντόπιοι, είναι η νεότερη πόλη της Ολλανδίας, καθώς το πρώτο σπίτι χτίστηκε το 1976, ενώ ανακηρύχθηκε δήμος το 1984. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο δήμο του Φλέβολαντ και η 6η μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας και αναμένεται μέχρι το 2030 να έχει 350.000 κατοίκους! Το Αλμέρε χαρακτηρίστηκε ως η «Ουτοπία της Ολλανδίας», εξαιτίας της υψηλής αισθητικής των πρώτων σπιτιών της.

Έτοιμες για ότι καλύτερο με τις «τουλίπες»

Στα… βαθιά μπαίνει η «γαλανόλευκη», που στην πρεμιέρα του 2ου τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ των γυναικών αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Ολλανδία στις 8:30μ.μ. (ώρα Ελλάδας, με μετάδοση από το laola.tv). Η βαριά ήττα με 3-0 στο Μπρνο της Τσεχίας από τις «τουλίπες» δεν έχουν πτοήσει τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου και Αποστόλη Οικονόμου, που θέλουν να παλέψουν και να κερδίσουν όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούν από τον δυνατό αντίπαλό τους.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε με νόημα: «Ο στόχος μας δεν αλλάζει. Είναι αυτός που είχαμε από την αρχή και θα τον έχουμε μέχρι το τέλος του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Έχουμε δύο αντιπάλους (σ.σ. Ολλανδία και Τσεχία) που έχουν ομάδες με μεγαλύτερη δυναμική από την δική μας και θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε ότι περισσότερο μπορούμε από τα παιχνίδια μαζί τους. Από εκεί και πέρα θέλουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία σε όλες τις αναμετρήσεις και όλες οι αθλήτριες να βελτιωθούν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο».

Επιπρόσθετα η εορτάζουσα, Κατερίνα Γιώτα αν και ταλαιπωρημένη από το πολύωρο ταξίδι ήταν όπως πάντα ευδιάθετη και υπογράμμισε: «Είναι δεύτερη χρονιά που περνάω τα γενέθλιά μου στην Εθνική ομάδα. Μου λείπουν τα αγαπημένα μου πρόσωπα, ωστόσο βρίσκομαι με πολλές από τις φίλες μου εδώ και έτσι αισθάνομαι πολύ όμορφα. Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά από το ταξίδι, που διήρκησε περίπου οκτώ ώρες. Αλλά ευτυχώς είχαμε κάνει προπόνηση το πρωί και έτσι δεν υποβάλλαμε τα σώματά σε περαιτέρω κόπωση».

Αναφορικά με το αυριανό παιχνίδι με την Ολλανδία στις 8:30μ.μ. ώρα Ελλάδας, η διεθνής μπλοκέρ τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο από ότι στο προηγούμενο ματς και να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μας. Από εκεί και πέρα στόχος μας στο δεύτερο τουρνουά είναι να ξανακερδίσουμε το ματς με το Ισραήλ και έπειτα να αποκομίσουμε όσο περισσότερες εμπειρίες μπορούμε από τις δυνατές ομάδες της Ολλανδίας και της Τσεχίας. Η δική μας ομάδα απαρτίζεται από νέες και έμπειρες παίκτριες και είναι ευκαιρία για εμάς τις μικρές να παίξουμε με τέτοιες ομάδες για να μπορέσουμε να κερδίσουμε παραστάσεις από αξιόμαχους αντιπάλους».

Οι 12 αθλήτριες που βρίσκονται στην Ολλανδία είναι οι εξής: Στέλλα Χριστοδούλου, Ευγενία Τσίμα, Ευαγγελία Χαντάβα, Ιζαμπέλ Ιβάνοβα, Παναγιώτα Ρόγκα, Αθηνά Παπαφωτίου, Ελένη Κιόση, Μαρία Νομικού, Γεωργία Τζανακάκη, Μαρία Χατζηνικολάου, Κατερίνα Γιώτα και Παναγιώτα Διώτη.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο «Topsportcentrum Almere» και το πρόγραμμα των αγώνων σε ώρες Ελλάδας έχει ως εξής:

Παρασκευή 8/6

Ολλανδία – Ελλάδα 20:30

Σάββατο 9/6

Ελλάδα – Τσεχία 18:00

Κυριακή 10/6

Ισραήλ – Ελλάδα 18:00