Ανοιχτό άφησε ο Σοφοκλής Πιλάβιος το ενδεχόμενο να αλλάξει το θέμα με την απαγόρευση μεταγραφών (για ποδοσφαιριστές άνω των 22 ετών) για ομάδες που δεν έλαβαν άδεια. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας, απάντησε παράλληλα και στους «κύκλους» του Ολυμπιακού σχετικά με την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού. Με μεγάλες διαρροές ψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός.

«Δεν επηρεάζω κανέναν και δεν μιλάω με Επιτροπές», τόνισε στη δευτερολογία του ο Σοφοκλής Πιλάβιος και πρόσθεσε: «Δεν είμαι ηλίθιος για να επηρεάσω μόνο υπέρ μιας ομάδας. Γιατί να μην κάνω το ίδιο για όλες προκειμένου να πάρουν άδεια; Όλοι βοήθησαν για να μειωθούν οι ποινές και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Αν ίσχυαν οι περσινοί κανονισμοί θα έπεφτε όλη η Ελλάδα. Ίσως και να αλλάξει το θέμα με τις μεταγραφές. Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει σε κάποιο σημείο. Αυτό εύχομαι κι εγώ».

Πάντως, πάνω στο τελευταίο ζήτημα είναι προγραμματισμένο έκτακτο Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας την προσεχή Τετάρτη που θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με αυτό το ζήτημα, καθώς οι ομάδες που δεν έλαβαν άδεια θα προσπαθήσουν να βρουν συμμάχους ώστε να ανατραπεί η απαγόρευση πραγματοποίησης μεταγραφών και οι ανανεώσεις συμβολαίων παικτών άνω των 22 ετών.

Η δυσαρέσκεια της Σούπερ Λίγκας προς τις αποφάσεις της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις εκφράστηκε και στην ψηφοφορία για το διοικητικό απολογισμό της Ομοσπονδίας, όπου ο συνεταιρισμός ψήφισε «παρών». Τελικά, έγκριση υπήρξε, αλλά με μεγάλες διαρροές. Συγκεκριμένα, 32 ενώσεις ψήφισαν υπέρ, 14 κατά, 9 «παρών», ενώ υπήρξαν και δύο αποχές, σαφές μήνυμα ενόψει των εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου.

Πηγή: Sport-fm.gr