Στη βοήθεια και τη στήριξη που θα προσφέρουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, στον πέμπτο τελικό στο ΣΕΦ, στάθηκε ο Κώστας Παπανικολάου μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό (84-74).

Αναφορικά με το ματς, ο Έλληνας φόργουορντ τόνισε πως τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του δεν είχαν την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και γι’ αυτό η σειρά έγινε 2-2.

«Κολλήσαμε σε κάποια κομμάτια στο παιχνίδι, δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση, βιαστήκαμε απέναντι σε έναν έμπειρο Παναθηναϊκό. Υπήρχε και η ένταση από τον κόσμο και ήταν λογικό να την χάσουμε και δεν μας βγήκε σε καλό. Το ξέραμε από το πρώτο παιχνίδι, που είχαμε κάνει ίδια λάθη, το ίδιο κάναμε και σήμερα και δώσαμε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να επανέλθει στο παιχνίδι και να κερδίσει», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου και πρόσθεσε:

«Όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα, έχουν εξελιχθεί πάνω κάτω το ίδιο. Ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης, και αυτή ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού. Εμείς δεν ήμασταν προετοιμασμένοι ψυχολογικά, δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε σωστά και να είμαστε δυνατοί όταν πρέπει».

Για το ενδεχόμενο άγχος που θα έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στον πέμπτο τελικό: «Είναι παιχνίδια μυαλού και τα παίζουν όλοι. Τα ξέρουμε όλοι. Η ομάδα μας θα αγωνιστεί στην έδρα μας, εκεί όπου έχουμε μόνο μία ήττα φέτος, με την ΤΣΣΚΑ. Οι νέοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν δείξει πάθος, έχουμε κερδίσει όλες τις ομάδες στο ΣΕΦ και από την ΤΣΣΚΑ χάσαμε με δικά μας λάθη. Είναι ένα παιχνίδι, ένας τελικός και όλα μπορούν να γίνουν. Με τον κόσμο στο πλευρό μας και εάν παίξουμε όπως πρέπει, έχουμε αβαντάζ να κερδίσουμε».

Τέλος, για τον κόσμο που θα έρθει στο ΣΕΦ: «
Ο κόσμος έχει δείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό μας φέτος και δημιουργεί πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Ακόμα και σε σημεία που είχαμε βρεθεί να χάνουμε, ο κόσμος δεν δυσανασχέτησε αλλά έδειξε να μας στηρίζει σε σχέση με τις άλλες χρονιές».

Πηγή: sport-fm.gr