Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σκόραρε στα δύο ματς των ημιτελικών με την Μπάγερν Μονάχου, κάτι που έχει γίνει άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Ο Πορτογάλος Legend δεν βρήκε δίχτυα, αλλά ήταν εκεί ο Καρίμ Μπενζεμά για να στείλει τη Ρεάλ στον παράδεισο! «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Μπενζεμά, είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά και το αξίζει» τόνισε ο Ζιντάν. Η Ρεάλ πέρασε στον τελικό με τύχη, ιδρώτα και το ένστικτο του Μπενζεμά! Ο Γάλλος άφησε στην άκρη μια μέτρια σεζόν με μόλις εννέα γκολ, έκανε την καλύτερη του απόδοση και έδωσε στον Ζιντάν ό, τι απαιτεί η ομάδα: τη… δολοφονική του πλευρά. «Αν δεν μπορώ να κυνηγήσω με ένα σκύλο, θα κυνηγήσω με μια γάτα. Με τον σκύλο κυνηγάς περισσότερο και καλύτερα. Αλλά αν δεν έχεις σκύλο και έχεις γάτα, κυνηγάς με τη γάτα» είχε πει ο Ζοσέ Μουρίνιο για τον Μπενζεμά μετά τον τραυματισμό του Ιγουαΐν, ατάκα που έφερε και τη διάλυση μιας εξαιρετικής σχέσης. Μόνο που η συγκεκριμένη γάτα έχει… εννέα ζωές! Ακόμα μία σεζόν φτάνει προς το τέλος της με μεγάλες αμφιβολίες και ερωτηματικά για το μέλλον του Μπενζεμά. Παρόλα αυτά ο Γάλλος για ακόμα μία φορά σκοράρει σημαντικά γκολ στο Champions League για την Ρεάλ. Το έκανε στον ημιτελικό με την Μπάγερν. Ακόμα και ο Γκάρι Λίνεκερ άσκησε κριτική στον Μπενζεμά φέτος. Ο Άγγλος θρύλος σχολίαζε πως «είναι ιδέα μου ή ο Μπενζεμά είναι υπερεκτιμημένος; Σαν ένα τσαντάκι που εμφανίζεται πιο ακριβό από αυτό που πρέπει».  Η λέξη και η έκφραση για «τσαντάκι» χάθηκε στην μετάφραση και ο Γάλλος φορ θεώρησε πως είναι προσβλητική. Ο Μπενζεμά είχε όμως ισχυρούς συμμάχους, όπως τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πάντα τον διάλεγε ως το πλέον ιδανικό… ταίρι του στην επίθεση. Ο Λεβαντόφσκι δεν θα έβαζε για παράδειγμα στην άκρη τον εγωισμό του για να σκοράρει άλλος. Ο Ζιντάν είναι επίσης ένας από τους προστάτες του Μπενζεμά. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Καρίμ…» είπε μετά το 2-2 ο Ζιντάν και σίγουρα υπάρχει δυνατός δεσμός μεταξύ των δυο Γάλλων.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, είναι ο πιο ισχυρός υποστηρικτής του Μπενζεμά. Ο έμπειρος άσος θα έμπαινε σε διαδικασία πώλησης καιρό πριν εάν δεν ήταν ο Πέρεθ. Ο Μπενζεμά είναι στην 9η σεζόν του στη Ρεάλ και μπορεί να έχει σύντομα ένα τέταρτο μετάλλιο Champions League. Κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε για την φάση του λάθος του γκολκίπερ της Μπάγερν ότι «ακόμα και ο Μπενζεμά δεν θα το έχανε αυτό…». Όμως κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για έναν παίκτη που είναι στην 6η θέση των all time σκόρερ στο Champions League με 55 γκολ σε 103 αγώνες. Μόνο οι Ρονάλντο, Μέσι, Ραούλ, Φαν Νίστελροϊ και Σεφτσένκο είναι μπροστά του. Ήταν στην ομάδα στον τελικό του Κάρντιφ, ήταν στον τελικό του Μιλάνου και ήταν στην ομάδα και στην Λισσαβώνα. Aπέδειξε πως είναι πολύ δυνατός για να απουσιάζει από το Κιέβο! Με τον Ίσκο να έχει πρόβλημα στον ώμο του του και να προσπαθεί να προλάβει το Μουντιάλ, ο Μπενζεμά είναι ο παίκτης που δίνει στην Ρεάλ το οργανωτικό παιχνίδι που έχει ανάγκη και δεν παίρνει από άλλους παίκτες.

Ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο πρώτος Γάλλος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκόραρε δυο γκολ σε ημιτελικό, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που έχουν δυο Μαδριλένοι, Σέρχιο Ράμος και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ηταν αυτός που είχε σκοράρει ξανά κόντρα στη Μπάγερν το 2014 στα ημιτελικά, με τη Βασίλισσα να κατακτά το 10ο ευρωπαϊκό! Ενα χρόνο νωρίτερα, ο Γάλλος είχε πετύχει γκολ ξανά σε ημιτελική φάση, κόντρα στη Ντόρτμουντ, αλλά το διάσημο πόκερ του Λεβαντόφσκι άφησε εκτός κούρσας τη Βασίλισσα. Σε δώδεκα ματς για τα ημιτελικά του Champions League, ο Μπενζεμά μετρά τέσσερα γκολ, όσα έχει και ο Λιονέλ Μέσι, αλλά σε 13 παιχνίδια. Κανένας άλλος στην Ρεάλ δεν τραβάει τόσους παίκτες πάνω του τόσο έξυπνα όπως ο Μπενζεμά. Κρατάει τόσους αμυντικούς, ανοίγοντας εξαιρετικά χώρους για τον Ρονάλντο. Αλλωστε, ο Πορτογάλος ξέρει καλά πως δεν θα έβαζε τόσα γκολ με άλλον παρτενέρ στην επίθεση. Πηγή: gazzetta.gr