Ευχάριστα νέα για τον Παναθηναϊκό από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, καθώς με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά υπερψηφίστηκε η αλλαγή στον κανονισμό για υποβιβασμό των ομάδων που δεν αδειοδοτούνται. Έτσι, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι, οι «πράσινοι» φαίνεται να βρήκαν ένα… σωσίβιο που θα τους κρατήσει «ζωντανούς».

Οι διαβουλεύσεις για την αλλαγή στον κανονισμό κράτησαν για σημαντικό διάστημα και χρειάστηκαν δύο αποτυχημένες προσπάθειες για να φτάσουμε στην τρίτη και… φαρμακερή. Συγκεκριμένα, στο πρώτο Δ.Σ. το «τριφύλλι» δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, ενώ η δεύτερη συνεδρίαση ακυρώθηκε.

Στη συνεδρίαση το «παρών» έδωσαν 15 ομάδες, με την Κέρκυρα να είναι η μόνη που απουσίαζε. Οι απαιτούμενες ψήφοι για να περάσει η αλλαγή ήταν 11 και βρέθηκαν μετά από μεγάλη προσπάθεια. Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία και φυσικά ο Παναθηναϊκός.

Εναντίον του να περάσει η σχετική αλλαγή ήταν ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πλατανιάς.

Φυσικά, για να προχωρήσει η αλλαγή του κανονισμού πρέπει πρώτα να εγκριθεί και από την ΕΠΟ, κάτι που βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων φαίνεται ότι θα συμβεί.