Το χθεσινό κιτρινόμαυρο πάρτι μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού δεν είχε τελειωμό. Η ΑΕΚ εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο και οι κιτρινόμαυροι το πανηγύρισαν μαζί με τους φίλους τους σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ! Μετά από 24 χρόνια η ΑΕΚ είναι ξανά στην κορυφή και τα πρόσωπα των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ βγαίνοντας από το γήπεδο έλαμπαν από χαρά. Για τον κόπο όλων που έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να το πετύχουν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό κάθε αγώνα. Ο Έλντερ Λόπες είχε ακόμα έναν περισσότερο λόγο να είναι χαρούμενος καθώς πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του και όπως τόνισε στο gazzetta.gr αυτές είναι από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του. Για ένα πρωτάθλημα που το άξιζε τόσο αυτός και οι συμπαίκτες του, όσο και ο κόσμος της ΑΕΚ που τους στήριξε σε όλη τη σεζόν. «Είναι από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου γιατί είναι ο πρώτος μου τίτλος και είμαι πολύ χαρούμενος. Τώρα θα εκμεταλλευτούμε αυτές τις στιγμές και θα τις ευχαριστηθούμε όσο πιο πολύ γίνεται. Αυτόν τον τίτλο τον αξίζαμε πάρα πολύ γιατί χωρίς αμφιβολία είμαστε η καλύτερη ομάδα και γιατί έχουμε αυτόν τον τεράστιο και εξαιρετικό κόσμο. Κατακτούμε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, είχε περάσει πάρα πολύς καιρός και μία ομάδα όπως η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει τόσα χρόνια χωρίς το πρωτάθλημα. Είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και για τους οπαδούς μας και όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό», ανέφερε ο 29χρονος Πορτογάλος αριστερός μπακ και πρόσθεσε: «Ήταν μια πολύ ωραία μέρα. Παίζαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και γνωρίζαμε ότι θα μπορούσαμε να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα μας μπροστά στους οπαδούς μας. Ο κόσμος της ΑΕΚ πάντα εμπνέει τον κάθε ένα από μας τους ποδοσφαιριστές».

«Όποιος από μας και να παίζει η ΑΕΚ είναι δυνατή»

Σύμφωνα με τον Λόπες το κλειδί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ ήταν η ποιότητα και η ομοιογένεια του ρόστερ καθώς όλοι οι παίκτες δίνουν το 100% όταν βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. «Το κλειδί ήταν το πολύ μεγάλο γκρουπ των παικτών που έχουμε στο ρόστερ. Όποιος και να παίζει από μας η ΑΕΚ είναι πάντα δυνατή. Έχει δημιουργηθεί ένα εξαιρετικό ρόστερ, ένα φοβερό γκρουπ παικτών και προσπαθούμε να πετύχουμε κάθε στόχο που έχουμε. Άλλωστε ήρθα στην ΑΕΚ για να κατακτήσω τίτλους». Ο Λόπες αναφέρθηκε και στα γεγονότα της Τούμπας. Σκηνές που συγκλόνισαν τους παίκτες της ΑΕΚ, αλλά που κατάφεραν να τις αφήσουν πίσω τους και να επικεντρωθούν στα παιχνίδια που είχαν μπροστά τους για την εξασφάλιση του πρωταθλήματος. «Ήταν μία δύσκολη στιγμή γιατί ποτέ δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου, έναν πρόεδρο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με πιστόλι. Αλλά αυτό τώρα πέρασε και θα απολαύσουμε αυτή τη στιγμή που είναι πολύ όμορφο για την ιστορία του συλλόγου», υπογραμμίζει ο Λόπες.

«Η ΑΕΚ έχει ως στόχο να κατακτά κάθε διοργάνωση που συμμετέχει»

Πλέον η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα στον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ να κάνει το νταμπλ, παίρνοντας ρεβάνς και για την ήττα στον περσινό τελικό του Βόλου. Για τον Λόπες αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί με ωραίο τρόπο η σεζόν και έπειτα όλοι να επικεντρωθούν στον στόχο του νταμπλ. «Η ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει, έχει ως στόχο να τις κατακτήσει. Τώρα μένουν άλλα δύο παιχνίδια για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Μετά θα σκεφτούμε τον τελικό του κυπέλλου, το οποίο είναι ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για μας. Θέλουμε να κατακτήσουμε και το κύπελλο που δεν καταφέραμε να το κάνουμε πέρυσι», τόνισε ο Πορτογάλος.

«Ελπίζω να μείνω στην ΑΕΚ για πολύ καιρό»

Κλείνοντας, ο Λόπες έκανε και μια… περίληψη της πρώτης του σεζόν στην ΑΕΚ, με τον ίδιο να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος με την επιλογή του και να επιθυμεί να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα για πολλά χρόνια. «Η πρώτη μου σεζόν είναι πάρα πολύ καλή. Ο σύλλογος με αγκάλιασε και αισθάνομαι πολύ καλά. Όταν βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώ να βγάζω όλη την ποιότητά μου και νομίζω ότι έχω κάνει μια πολύ καλή σεζόν, παίζοντας είτε ως αριστερό μπακ, είτε ως εξτρέμ. Για μένα είναι το ίδιο. Το πιο σημαντικό είναι να βοηθάω τον σύλλογο και ελπίζω να μείνω εδώ για πολύ καιρό». Πηγή: gazzetta.gr