Αυτό που παρακολουθούμε φέτος στο γαλλικό πρωτάθλημα, δεν είναι η Λιόν που ξέραμε. Σύμφωνοι! Ακόμα και αυτή η ομάδα όμως όταν έφτασε στο σημείο να βλέπει μπροστά της τον κίνδυνο να μείνει εκτός Ευρώπης, αντέδρασε… Πήρε την νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στην Εβιάν εκτός έδρας, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 34ης αγωνιστικής και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 4ης θέσης που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στο μέρος 20λεπτο του αγώνα, στο γήπεδο εμφανίστηκε η… γνωστή φετινή Λιόν, ειδικά στα εκτός έδρας. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο στο δημιουργικό κομμάτι και με πολλά προβλήματα στην άμυνα, δέχθηκε το γκολ από τον Σαγκμπό στο 15ο λεπτό του αγώνα.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της. Στο 23΄μετά από ασίστ του Γκουργκίφ, ο Κονέ βρήκε δίχτυα και έκανε το 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λιόν έψαξε το δεύτερο γκολ… Στις καθυστερήσεις, ο Λακαζέτ με εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και έτσι η ομάδα του έφτασε στους 63 βαθμούς κάνοντας πολύ σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 4ης θέσης που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πηγή: sport-fm.gr