Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παρουσία της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League 2017-18, έπειτα και τη χθεσινή της νίκη με 4-1 επί της Ρόμα στο «Καμπ Νου». Οι Ιταλοί ξέρουν ότι χρειάζονται ένα θαύμα για να ανατρέψουν την κατάσταση στη ρεβάνς, αλλά σε μεγάλο βαθμό έκαναν μόνοι τους κακό στον εαυτό τους, με τα δύο αυτογκόλ που σημείωσαν.

Αρχικά ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι έκανε στο 38’ το 1-0 για τους «μπλαουγκράνα», ενώ τον… αντέγραψε ο Κώστας Μανωλάς στο 55’ για το 2-0. Όμως, αυτά δεν είναι τα μόνα αυτογκόλ στης ευρωπαϊκή πορεία της Μπάρτσα της τρέχουσα σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι πίσω από τον Λιονέλ Μέσι με έξι τέρματα, στη δεύτερη θέση των σκόρερ είναι… τα αυτογκόλ με πέντε.

Εκτός από τα δύο των «τζιαλορόσι» στο χθεσινό παιχνίδι για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είχαν προηγηθεί ακόμη τρία στη φάση των ομίλων. Τα δύο τα σημείωσε η Σπόρτινγκ και το ένα ο Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα, με τους Πορτογάλους η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη στο εκτός έδρας ματς με 1-0, χάρη σε ένα λάθος του Κοάτες, ενώ ο πρώην ποδοσφαιριστής της, Ματιέ, διαμόρφωσε άθελά του το 2-0 στη Βαρκελώνη. Τέλος, υπάρχει και το αυτογκόλ του Νικολάου, στο 3-1 του «Καμπ Νου», με τον Έλληνα στόπερ να παίρνει μια μίνι εκδίκηση στη συνέχεια καθώς μείωσε το σκορ για τους Πειραιώτες.

Κοινώς, από τα πέντε αυτογκόλ των αντιπάλων της Μπαρτσελόνα στο τρέχον Champions League, τα δύο έχουν προέλθει από Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Το 1-0 του Νικολάου στο ματς της Βαρκελώνης.
Το 0-1 του Κοάτες στο ματς της Λισαβόνας.
Το 2-0 του Ματιέ στο «Καμπ Νου».
Το 1-0 του Ντε Ρόσι στο χθεσινό παιχνίδι.
Το 2-0 του Μανωλά στον προημιτελικό του «Καμπ Νου».