Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση των πλέι οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, εξέφρασε με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μπάμπης Τεννές. Ο Έλληνας τεχνικός, ωστόσο, στάθηκε στο γεγονός ότι η διαδικασία δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον, προτείνοντας ως λύση να κρίνεται στο μίνι πρωτάθλημα και ο τίτλος.

Ο κ. Τεννές, όμως, μίλησε για την πολύ καλή και σταθερή πορεία του Ατρομήτου στην φετινή Superleague, απένειμε τα εύσημα στον Γιώργο Δώνη αλλά δεν παρέλειψε να εκφράσει τον προβληματισμό του για το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπάμπης Τεννές στην εκπομπή «Insiders»:

Για τα φετινά πλέι οφ:

«Δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση. Σημαντικό παιχνίδι για τον Ατρόμητο θα είναι αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν τον κερδίσει θα μπορέσει να πάρει την θέση του».

Σχετικά με το κίνητρο των ομάδων:

«Είναι δύσκολο να βρεις κίνητρο αυτή την περίοδο, με τις εκλογές και τις διακοπές που πλησιάζουν. Ωστόσο, το να αγωνιστείς στα προκριματικά του Champions League, όσο δύσκολα και αν είναι, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κίνητρο».

Αναφορικά με τις ομάδες που συμμετέχουν στα πλέι οφ, τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και την πορεία τους μέσα στην σεζόν:

«Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε την πιο σταθερή και αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετικά παιχνίδια στην Ευρώπη, αν και στο πρωτάθλημα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Για την ΑΕΚ δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, με βάση τα πολλά προβλήματα που έχει. Ο Παναθηναϊκός όσο είχε τον Λέτο ήταν ανταγωνιστικός, αλλά μετά ξεφούσκωσε. Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλά παιχνίδια στην Ευρώπη, εκεί που πρέπει να κρίνεται η ομάδα του Πειραιά, γιατί στο πρωτάθλημα δεν έχει αντίπαλο».

Για το αν δίκαια ο Ερνέστο Βαλβέρδε ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής, αλλά και ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας τεχνικός, σχολίασε:

«Δίκαια ο Βαλβέρδε αναδείχθηκε ο καλύτερος, γιατί ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ σταθερή πορεία φέτος και τα πήγε πολύ καλά και στην Ευρώπη. Για μένα ο καλύτερος Έλληνας τεχνικός είναι ο Γιώργος Δώνης, γιατί κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στις ομάδες που προπονεί».

Τέλος ο κ. Τεννές πρότεινε και μία λύση για να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα πλέι οφ, λέγοντας:

«Για μένα θα έπρεπε να αγωνίζεται στα πλέι οφ και ο πρώτος της βαθμολογίας, όπως γίνεται και στην Κύπρο. Έτσι όπως είναι τώρα δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον».