Ο Ίαν Βουγιούκας δείχνει τον τρόπο! Ο σέντερ του Παναθηναϊκού δίνει σύνθημα αντιμετώπισης του Κολοσσού στο δεύτερο παιχνίδι (19:00, ΕΤ1) και τονίζει στους συμπαίκτες του μέσω της Sportday να το δουν όπως τον ημιτελικό του Final 4 με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Επίσης, ο άσος του «τριφυλλιού» σχολιάζει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την απόφαση να γίνουν οι τελικοί του πρωταθλήματος μετά την Eυρωλίγκα και αναφέρθηκε με αγωνία στον τραυματισμό του Μάικ Μπατίστ.

Διαβάστε την συνέντευξη του Ίαν Βουγιούκα στην Sportday:

-Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είχε πει -ανάμεσα σε άλλα- μετά το τέλος του πρώτου ματς απέναντι στον Αρη, ότι «κάποιοι παίκτες είναι εκτός». Πιστεύεις ότι τα λεγόμενά του αποτελούν έξτρα κίνητρο για εσάς;
«Ο κόουτς ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας τι πρέπει να πει. Η αλήθεια είναι ότι απέναντι στον Άρη δεν παίξαμε όσο θα έπρεπε και ήταν λογικό να μην είναι ευχαριστημένος, καθώς υπάρχει στο μέλλον και το φάιναλ φορ. Τα λέει αυτά για να μας ετοιμάσει ψυχολογικά και σωματικά. Για το φάιναλ φορ και για τους τελικούς των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό, αν πάνε όλα καλά φυσικά απέναντι στον Κολοσσό. Ο κόουτς ξέρει πολύ καλά πότε πρέπει να πει κάτι και για ποιο λόγο θα το πει. Το κάνει τόσα χρόνια με επιτυχία. Δεν χωράει αμφιβολία πως γνωρίζει καλά πώς να μας ανεβάζει όποτε χρειαστεί, αλλά πρέπει και εμείς από την πλευρά μας να είμαστε έτοιμοι».

-Από ένα σημείο και έπειτα γίνατε… καπνός κόντρα στον Κολοσσό. Παρ’ όλα αυτά είχατε την ίδια διάθεση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, παλεύοντας την κάθε φάση. Αυτό τι σημαίνει;

«Σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρατάμε ποτέ ένα ματς, ακόμα και αν δεν “γυρίζει” με τίποτα. Να μην αφήνουμε καμία φάση στην τύχη της. Είτε είναι στο πρώτο, είτε στο τελευταίο λεπτό, είτε κερδίζουμε ένα πόντο είτε παραπάνω. Απέναντι στον Κολοσσό οφείλουμε να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και με μεγαλύτερο πάθος. Να νιώθουμε σαν να παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ. Ύστερα από αυτή τη σειρά θα έχουμε 10 μέρες για να ετοιμαστούμε για το φάιναλ φορ της Πόλης, στο οποίο με τόσο κόπο καταφέραμε να φτάσουμε. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα θα γίνει η πολύ σκληρή δουλειά που θα πρέπει να φανεί στο παρκέ».

-Μέχρι να φτάσετε στο κρίσιμο δεκαήμερο τι θα πρέπει να έχετε αποκομίσει από αυτή τη σειρά;
«Να έχουμε αυτοπεποίθηση. Ο καθένας όσα λεπτά αγωνίζεται να βλέπει τον αγώνα σαν κάτι ξεχωριστό, ιδιαίτερο. Να δίνει το κάτι παραπάνω. Επίσης, να έχουμε διάρκεια και να μειώσουμε τα “νεκρά” χρονικά διαστήματα».

– Εν τέλει νικήσατε με σχετική ευκολία. Πιστεύεις ότι η μεγάλη διαφορά είναι καλό στοιχείο ή όχι εν όψει του φάιναλ φορ;
«Σίγουρα τα ματς θα είναι πιο δύσκολα, αλλά από την άλλη ναι μεν κερδίζαμε με 30 πόντους διαφορά, αλλά δεν σταματούσαμε σε κάθε φάση. Θέλαμε να φτάσουμε τη διαφορά στο +40 για να είμαστε σε εγρήγορση».

-Όπως αποφασίστηκε, οι τελικοί των πλέι οφ θα διεξαχθούν μετά το φάιναλ φορ. Αυτό είναι καλό ή κακό για τον Παναθηναϊκό;
«Πιστεύω ότι είναι και καλό και κακό. Δεν είναι ιδιαίτερα καλό, διότι μένεις αρκετές μέρες χωρίς αγώνα, ενώ η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα θα βρίσκονται σε αγωνιστική δράση. Το μόνο καλό είναι ότι θα μπορέσουμε να διορθώσουμε πράγματα που δεν κάνουμε σωστά στα παιχνίδια. Γενικά οι προπονήσεις είναι πολύ δυνατές και θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε μέσα από αυτές και να είμαστε πιο έτοιμοι».

Η αναμέτρηση επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Μάικ Μπατίστ, ο οποίος υπέστη ελαφρά θλάση α’ βαθμού στον δεξιό δικέφαλο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για 7-10 μέρες. Στην ουσία για να είναι έτοιμος στο φάιναλ φορ. Ο 27χρονος σέντερ ήταν αυτός που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει στο ματς και αναφέρθηκε με ιδιαίτερη αγωνία για το συγκεκριμένο γεγονός. «Εύχομαι ο Μάικ να γυρίσει σύντομα κοντά μας. Του είπα “μη σκας, όσο χρειαστεί εγώ και ο Αλεξ (σ.σ.: Μάριτς) θα καλύψουμε το κενό σου”. Ευτυχώς δεν έχει κάτι σοβαρό. Εύχομαι να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν. Ο Μάικ είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στο παζλ της ομάδας. Έχει την εμπειρία».

Πηγή: sport-fm.gr