Έτοιμη για μεγάλα πράγματα έδειξε πως είναι φέτος η Μάντσεστερ Σίτι που έκανε  ό,τι ήθελε τη Λίβερπουλ  στο «City of Manchester». Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή της αναμέτρησης αρκετή διάθεση και όρεξη για ποδόσφαιρο, μέχρι τη συμπλήρωση του 10λέπτου, όμως, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχνε το γκολ. Η Σίτι, ωστόσο, ισορρόπησε και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13′ με το Μπάρι που πλάσαρε εύστοχα τον Ρέινα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το ίδιο σκηνικό διατηρήθηκε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Χαρακτηριστικό της υπεροχής της Σίτι ήταν και η κατοχή της μπάλας: 63%-37% υπέρ της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Η Λίβερπουλ έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η Σίτι στο 53′ να διπλασίασε τα τέρματά της. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ρίτσαρντς πήρε την κεφαλιά και ο Τέβες, μπροστά από τον Ρέινα έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ισπανού γκολκίπερ.

Τέλος, στο 65′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι που εκτέλεσε ο Τέβες κάνοντας το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Σίτι,