Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι ήδη Ο Ιβάν Σαββίδης ετοιμάζει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να προστατέψει την ομάδα του.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την διακοπή της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας ανακοίνωσε: «Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών».

Σημειώνεται ότι ενώ το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ όδευε προς το 0-0, ακριβώς στο 90΄ διακόπηκε.

Μετά από 2 και πλέον ώρες διαβουλεύσεων, ο ρέφερι του ντέρμπι αποφάσισε να διακόψει οριστικά το ματς.

Στο 90΄ ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μπίσεσβαρ. Την ώρα  που παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν, όμως, ο βοηθός του Κομίνη, Ποντίκης, κάλεσε τον ρέφερι του αγώνα και με υπόδειξή του το τέρμα του Βαρέλα δε μέτρησε, καθώς ο Μαουρίσιο ήταν σε θέση οφσάιντ και ο διαιτητής έκρινε ότι επηρέαζε την φάση.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελα διαμαρτυριών από την πλευρά των γηπεδούχων. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο εκτός εαυτού.