Ο Πανιώνιος πίστεψε στο 2-0 πως το ματς είχε τελειώσει και ο Ατρόμητος τον τιμώρησε. Με τον Νταμίρ Κάναντι να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τους Κωτσόπουλο και Ντιγκινί, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και στο 93′ να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, με τους Νεοσμυρνιώτες πλέον να χάνουν έδαφος για την Ευρώπη -ειδικά αν οι ομάδες που είναι κοντά του κερδίσουν. Και μπορεί οι φίλοι του Πανιωνίου να έφυγαν στενοχωρημένοι, αλλά οι ουδέτεροι το απόλαυσαν σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες…

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ήταν στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες των Σιώπη και Ντουρμισάι, οι οποίοι επέστρεψαν μετά τους σοβαρούς τους τραυματισμούς με τον Λάμπρου να παραμένει στα πίτς. Οι «κυανέρυθροι», σε διάταξη 4-2-3-1, ξεκίνησαν με τον Κότνικ στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Μπανανά, Σταυρόπουλο, και Σαραμαντά. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Μασούρας (αριστερά), Σαββίδης (ελεύθερο ρόλο) και Σπιριντόνοβιτς (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντουρμισάι. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες του τιμωρημένου Χατζηισαϊα και του τραυματία Βασιλακάκη, με τον Ντιγκινί να επιστρέφει από τραυματισμό. Ο Νταμίρ Κάναντι σε σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ με τους Κιβρακίδη, Καρασαλίδη, Ρισβάνη και Γιαννούλη στην άμυνα. Μάντσον και Μπουσούλατζιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ουάρντα, Ούμπιδες και Μπρούνο να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Ντάουντα ο οποίος ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Δυνατό ξεκίνημα στο ματς, αλλά χωρίς γκολ

Ένα από τα «όπλα» του Πανιωνίου είναι το δυνατό ξεκίνημα στους αγώνες και οι Νεοσμυρνιώτες παραλίγο να μπουν μπροστά σκορ στην πρώτη τους επίθεση, με τον Βλάχο στο 4ο λεπτό, με το σουτ του να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Γιαννιώτη. Ο Ατρόμητος, από την πλευρά του, απάντησε με τον Ντάουντα στο επόμενο λεπτό, με τους γηπεδούχους πάντως πιο δραστήριους. Το ματς είχε ρυθμό με τον Πανιώνιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τα πολλά και εκατέρωθεν λάθη στις μεταβιβάσεις είχε ως αποτέλεσμα καμία από τις δύο ομάδες να γίνει ξανά επικίνδυνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη επικίνδυνη φάση ήρθε στο 33′ όταν μετά από μια ωραία αντεπίθεση των Περιστεριωτών ο Γιαννούλης μόνος μέσα στην περιοχή από διαγώνια θέση έκανε το σουτ το οποίο κατέληξε μόλις άουτ. Η φάση αυτή αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και μέσα σε δύο λεπτά έφτασαν κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις: με την κεφαλιά του Σαββίδη (39′) και τον Σπιριντόνοβιτς (40′).

«Ξεμπούκωσαν» στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να μπαίνει αποφασισμένος να πιέσει και στο 47′ ο Μασούρας έστειλε το πρώτο μήνυμα με τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει το σουτ του, αλλά στο επόμενο λεπτό ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων δεν μπορούσε να κάνει τίποτα απολύτως στο πλασέ του Σπιριντόνοβιτς (από θέση οφσάιντ), μετά την ωραία μπαλιά του Σαββίδη. Πλέον το ματς είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να χάνουν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο 50′ ο Μασούρας έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 55′ ο Ντάουντα μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής κατάφερε να αστοχήσει. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και δύο λεπτά μετά Γιαννιώτης, με εντυπωσιακή επέμβαση, κράτησε το 1-0. Κάτι όμως που δεν κατάφερε να το κάνει δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά τη σέντρα του Βλάχου από τα δεξιά, ο Σπιριντόνιβιτς με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 65′ μπήκαν ξανά στο ματς, όταν μετά από κόρνερ του Γιαννούλη ο Κωτσόπουλος αφύλακτος πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κότνικ. Πλέον, η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω και στο 66′ ο Νίλσεν από κοντά έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-1 και να τελειώσει το ματς.

Ο Ουάρντα ήξερε ξανά τον τρόπο

Από το 70′ και μετά ο Ατρόμητος ανέβασε τις γραμμές του και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης και έφτασε δύο φορές κοντά στο 2-2, αρχικά στο 73′ με τον Ντιγκινί και στο 78′ με τον Ρισβάνη. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η πέιση των φιλοξενούμενων αυξήθηκε και στο 85′ ο Κότνικ καρδιοχτύπησε τον κόσμο του Πανιωνίου όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του έφυγε η μπάλα από τα χέρια με τους αμυντικούς να διώχνουν. Στις καθυστερήσεις ο Σπιριντόνοβιτς έφτασε κοντά στο χατ – τρικ, αλλά ο Γιαννιώτης σταθερός μπλόκαρε και έτσι στο 93′ ήρθε η τιμωρία, με τρομερή κεφαλιά του Ουάρντα, για να κάνει το 2-2, με τον Ατρόμητο στην επόμενη φάση παραλίγο να κάνει την ολική ανατροπή ξανά με τον Ουάρντα. Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς (80′ Μπραχίμι), Κόρμπος, Σιώπης,  Μασούρας, Σαββίδης (69′ Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (60′ Νίλσεν). Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (63′ Σάκιτς), Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουζούλατζιτς, Μπρούνο, Ούμπιδες (60′ Κωτσόπουλος), Ουάρντα, Ντάουντα (60′ Ντιγκινί). Πηγή: gazzetta.gr