Πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα, στα γραφεία της Superleague στο Μαρούσι, η εκδίκαση για τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη, στον αγώνα της 20ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, που ξεκίνησε στις 15:35, η οποία ολοκληρώθηκε σχεδόν μισή ώρα αργότερα, τους Πειραιώτες εκπροσώπησαν οι Αργύρης Λίβας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης από το νομικό επιτελείο, καθώς επίσης και οι Κούλης Δουρέκας, ο υπεύθυνος Ασφαλείας, Κώστας Παναγόπουλος, και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς.

Η απολογία έγινε υπό την παρουσία αρκετά έντονης αστυνομικής δύναμης, η οποία επιτηρούσε συνεχώς τον χώρο.

Οι άνθρωποι των Πειραιωτών τόνισαν ότι τα άσχημα γεγονότα που σημειώθηκαν μετά το ντέρμπι, αποτελούν ευθύνη της Αστυνομίας. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, «υπήρξε αναίτια χρήση βίας» και για τον λόγο αυτό, ο νομικός σύμβουλός τους ζήτησε μεταβολή όλων των κατηγοριών τόσο για τη ρίψη φωτοβολίδας και τη φωτιά που μπήκε μπροστά από τη Θύρα 7 όσο και για τα επεισόδια.

Για την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και τη συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις, ο κ. Λίβας επισήμανε: «Για τα 50 άτομα που μπήκαν στο τέλος, η έκθεση λέει τη μισή αλήθεια. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην ΑΕΚ και τους διαιτητές.

Μετά το γκολ της ΑΕΚ μπήκαν άνθρωποι της στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν χειρονομίες. Υπήρξαν μόνο 4-5 διαπιστευμένοι αρχικά και φώναζαν σε δικούς μας παίκτες για την απόδοσή τους. Χωρίς κανέναν λόγο, η αστυνομία πλησίασε και άρχισε μια διαμάχη. Τους έσπρωχναν βίαια και τους απωθούσαν. Εκείνη τη στιγμή μπήκαν από τη θύρα των ΑΜΕΑ 20 – 30 άτομα και η αστυνομία αναίτια κινήθηκε εναντίον τους. Αναίτια ήταν και η χρήση δακρυγόνων και αυτό εξόργισε τους φιλάθλους μας.

Δημιουργήθηκε μια συμπλοκή, αλλά δεν έγινε καμία φθορά και δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία. Ζητάμε γι’ αυτό να μεταβληθεί η τιμωρία μας. Θα καταθέσουμε υπόμνημα το πρωί της Παρασκευής».

Η απόφαση για τους «ερυθρόλευκους», που κινδυνεύουν με τιμωρία δύο έως τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 250.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση 3 βαθμών.