Την επιθυμία να κρατήσουν στις τάξεις τους τον Ζαν Μακούν έχουν στον Ολυμπιακό. Ο Καμερουνέζος μέσος έχει ικανοποιήσει με την προσφορά του, ενώ και ο ίδιος έχει ξαναβρεί τον εαυτό του μετά το πέρασμα από την Αγγλία, όπου είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Ωστόσο για να προχωρήσει το θέμα της παραμονής του Μακούν, χρειάζονται πολλές υποχωρήσεις και… όχι από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Ο Αφρικανός άσος θα πρέπει να συμβιβαστεί με την οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα, ενώ και η Άστον Βίλα θα πρέπει να ξεχάσει πως μπορεί να εισπράξει τα 3,5 εκατ. ευρώ που προβλέπονται ως ρήτρα αγοράς των δικαιωμάτων του από τον Ολυμπιακό.

Βλέπουν «ζεστά» Σκόνδρα

Με ιδιαίτερη θέρμη βλέπουν στον Ολυμπιακό την περίπτωση απόκτησης του Γιάννη Σκόνδρα. Εφόσον δεν παραμείνει ο Φρανσουά Μοδέστο και με δεδομένο ότι ο Γιάννης Μανιάτης πλέον καθιερώθηκε ως αμυντικό χαφ κι όχι ως δεξί μπακ, οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστούν παίκτη για τη συγκεκριμένη θέση της άμυνας.

Ο 22χρονος αρχηγός του Ατρομήτου θεωρείται μία εξαιρετική λύση από την ελληνική αγορά και πηγές αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει από την ομάδα του Περιστερίου τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του, εφόσον το αποφασίσει. Οι σχέσεις των δύο συλλόγων είναι πολύ καλές από τις συμφωνίες για Μήτρογλου, Τάτο κι όχι μόνο.

Πρωτάθλημα και μετά ανανεώσεις

Τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου περιμένουν στον Ολυμπιακό για να προχωρήσουν στις ανανεώσεις συμβολαίων.

Εφόσον αυτό συμβεί την ερχόμενη Κυριακή στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο κι αφού περάσει ο ημιτελικός του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ την ερχόμενη Τετάρτη, θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα.

Προτεραιότητα έχει η υπόθεση Βαλβέρδε, αφού από την παραμονή ή όχι του Βάσκου τεχνικού εξαρτάται ο υπόλοιπος σχεδιασμός. Πάντως κάποιοι εκτιμούν πως δύσκολα θα υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση πριν το Πάσχα. Η διοίκηση θα ήθελε να κλείσει το συντομότερο δυνατό το θέμα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, για να καταστρώσει τα πλάνα για την επόμενη περίοδο.

Ακολουθεί σε… σειρά ο Όλοφ Μέλμπεργκ, για τον οποίο σουηδικά ΜΜΕ ανέφεραν πως θα του προταθεί νέο διετές συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές από το 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο που εισπράττει τώρα. Τέλος, θα πάρουν σειρά οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Φρανσουά Μοδέστο, αλλά και οι υποθέσεις των δανεικών.

Δύσκολα τη γλιτώνει ο Καζίμ

Εστάλη χθες η έγγραφη απολογία του Καζίμ Ρίτσαρντς στην UEFA για το διαπληκτισμό με τον Ντέβιτς της Μέταλιστ. Ο Τούρκος εξτρέμ αναγνωρίζει το λάθος του, παραδέχεται ότι παρεκτράπηκε και ζητεί την επιείκεια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αποδίδοντας την έντονη αντίδρασή του στον εκνευρισμό της στιγμής από τις άσεμνες χειρονομίες του Ουκρανού φορ μετά το γκολ της νίκης της ομάδας του.

Ο Καζίμ απειλείται με ποινή τριών αγωνιστικών, την οποία δύσκολα θα αποφύγει, αφού δεν έχει «λευκό» ποινικό μητρώο στην UEFA. Αν επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή, ίσως να παίξει καθοριστικό ρόλο για την παραμονή του στο λιμάνι.

Με Ιμπαγάσα για το… 39ο

Πάνοπλος άρχισε χθες ο Ολυμπιακός την προετοιμασία του για το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επιδιώκουν τη νίκη και την εξασφάλιση του 39ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίθεται να ξεκινήσει από την αρχή τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

* Ήδη 7.500 εισιτήρια πωλήθηκαν την πρώτη μέρα διάθεσής τους για το φιλικό αγώνα της Βίκτορι με τον Ολυμπιακό στη Μελβούρνη.

Πηγή: sport-fm.gr