Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία των Ολυμπιακού και ΑΕΚ για την αναμέτρηση της Κυριακής (04/02, 19:30) στο Καραϊσκάκη, τη δεύτερη μεταξύ τους σε διάστημα τριών εβδομάδων. Οι δύο προπονητές ετοιμάζουν τις ομάδες τους και ψυχολογικά για τη μεγάλη μάχη, έχουν ήδη καταστρώσει τα σχέδιά τους, ενώ δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις.

Στους «ερυθρόλευκους», ο Όσκαρ Γκαρθία φαίνεται πως θα παρατάξει μία αρκετά διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη της ισοπαλίας (1-1) στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Αυτό που δεν θα αλλάξει, είναι το κλασικό 4-2-3-1…

Όλα δείχνουν πως ο Οφόε θα πάρει φανέλα βασικού, ως μέσος, δίπλα στον Ρομαό. Με τον Φιγκέιρας να μην υπάρχει στο ρόστερ και τον Ομάρ να είναι εκτός για περίπου τρεις εβδομάδες, είναι πιθανό στο δεξί άκρο της άμυνας να προτιμηθεί ο Ζιλέ, που έχει παίξει και στην εθνική Βελγίου τη θέση. Όσον αφορά στα στόπερ, Μποτία και Ένχελς μοιάζουν οι πιο πιθανοί, αλλά δεν αποκλείεται και ο Σισέ να πάρει θέση στο βασικό σχήμα. Ο Κούτρης δύσκολα χάνει τη θέση του αριστερού μπακ και θα είναι επίσης ενδεκαδάτος.

Τέλος, στη μεσοεπιθετική γραμμή, ο Φορτούνης φαίνεται πως θα παίξει από την αρχή ως «δκέαρι», πιθανότατα αντί του Μάριν, με τον Πάρντο να παίζει δεξιά και τον Μιραλάς αριστερά. Ο Ανσαριφάρντ στην επίθεση δεν αλλάζει, όπως φυσικά και ο Προτό κάτω από τα δοκάρια.

Από την πλευρά του, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει ανοίξει ακόμη όλα τα χαρτιά του. Ακόμη δεν είναι γνωστό εάν θα επιλεχθεί τριάδα στην άμυνα, ή τετράδα. Με τον Μπακάκη, πάντως, να είναι μέσα στην ενδεκάδα και στα δύο σενάρια.

Προς το παρόν, φαίνεται να επικρατεί η επιλογή τετράδας, δηλαδή με δύο στόπερ και δύο πλάγιους μπακ. Ο Τσιντώτας αναμένεται να «κερδίσει» τον Μπάρκα και να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια. Αριστερά θα παίξει ο Μπακάκης, δεξιά ο Γκάλο, με τον Βράνιες να έχει παρτενέρ έναν εκ των Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλου στα στόπερ.  Σιμόες και Γαλανόπουλος θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ και αυτό είναι που επιδέχεται της λιγότερης αμφισβήτησης.

Ο Αραούχο θα είναι στην κορυφής της επίθεσης και ο Λιβάγια από πίσω του, ως «κρυφός» επιθετικός. Μεσοεπιθετικά παίζονται δύο θέσεις, με τους Χριστοδουλόπουλο, Μπακασέτα, Λόπες και Μασούντ να τις διεκδικούν, αν και ο Λάζαρος φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα, λόγω… παράδοσης κόντρα στους Πειραιώτες.