Όλη η φίλαθλη Ελλάδα είχε «πέσει» πάνω στον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο και ασχολούταν με το ποια θα είναι η ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. Τα ρεπορτάζ από τα Ιωάννινα έλεγαν ότι ο ΠΑΣ έψαχνε να τον πουλήσει στο εξωτερικό, αλλά σχεδόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εντός χώρας (όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα να τον αποκτήσουν), θεωρούσαν ότι αυτό είναι ένα… παιχνίδι για να ανέβει η τιμή του παίκτη. Αργότερα, κάποια ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ο νεαρός στόπερ είχε ήδη κλείσει σε έναν από τους επονομαζόμενους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς εκεί τον είχε «τάξει» η διοίκηση των Ηπειρωτών.

Τελικά, τις τελευταίες ώρες αποδείχθηκε ότι όλη η… συνωμοσιολογία που είχε αναπτυχθεί σχετικά με τα «ταξίματα» δεν είχε βάση, καθώς όντως ο Μαυροπάνος κατέληξε σε ομάδα του εξωτερικού και μάλιστα σε μεγάλο όνομα, που δίνει πολύ καλά λεφτά στον σύλλογο των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής, που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 20 του χρόνια, θα υπογράψει με την Άρσεναλ με ποσό κοντά στα 2 εκατ. λίρες (κοντά στα 2,3 εκατ. ευρώ), η οποία με τη σειρά της θα τον δώσει δανεικό στη Βέρντερ Βρέμης.

Όλη αυτή η ιστορία έβγαλε ωφελημένο τον ΠΑΣ Γιάννινα από πολλές πλευρές. Και από άποψη πρεστίζ, καθώς έδωσε έναν νεαρό και ταλαντούχο παίκτη της σε έναν σύλλογο όπως οι «κανονιέρηδες», και οικονομικά, διότι πρόκειται για την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και επειδή έκλεισαν… πολλά στόματα όσον αφορά τις σχέσεις της ΠΑΕ με συγκεκριμένες ελληνικές ομάδες.

Δεν είναι τυχαίο, ούτε και άγνωστο, ότι ο ΠΑΣ έχει καλές σχέσεις τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με τον ΠΑΟΚ, ακόμη και με την ΑΕΚ. Η τακτική του ήταν (και είναι) να μην κλείνει πόρτες σε κανέναν και να προσπαθεί -όπως κάθε εταιρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο- να εξασφαλίζει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για εκείνη. Όπως και έκανε σε αυτήν την περίπτωση. Με έναν παίκτη που πρόλαβε όλα κι όλα να δώσει 16 παιχνίδια σε επίπεδο Super League…