Τέσσερις περιπτώσεις μεταγραφών εξετάζει η ΑΕΚ για την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο, βάσει και των επιταγών του Μανόλο Χιμένεθ. Πρόκειται για έναν χαφ που θα αποτελέσει τον αντι-Μάνταλο, για έναν παίκτη στη μεσαία γραμμή ο οποίος θα επωμιστεί τον ρόλο του αντι-Γιόχανσον, έναν εξτρέμ με διεισδυτικότητα, ταχύτητα και καλή τεχνική, αλλά και έναν αριστερό μπακ, που θα καλύπτει τον Έλτνερ Λόπες, καθώς όσο καλά κι αν τα πηγαίνει εκεί ο Μιχάλης Μπακάκης (όταν χρησιμοποιείται εκεί), δεν παύει να παίζει με ανάποδο πόδι και να αποτελεί λύση ανάγκης.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις η κατάσταση φαίνεται να έχει δρομολογηθεί. Ο Σοτζέι Μασούντ έλυσε τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο και προβάρει τα κιτρινόμαυρα, ενώ ο Ερίκ Μοράν έχει τις… ευλογίες του Ισπανού τεχνικού και είναι αρκετά προσιτή περίπτωση. Για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ για τον εξτρέμ, το όνομα που «έπαιξε» περισσότερο από όλα, ήταν του Ερνάνι. Αλλά, από ένα σημείο και έπειτα υποχώρησε, καθώς τα δεδομένα ήταν πολύ εναντίον της Ένωσης.

ΕΡΝΑΝΙ

Όμως, για τον Πορτογάλο τα πράγματα γίνονται πλέον πολύ πιο ευνοϊκά για την ΑΕΚ, καθώς ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, φέρεται να έδειξε την πόρτα της εξόδου στον 26χρονο ακραίο μεσοεπιθετικό, όπως και στον Μιγκέλ Λαγιούν, τον Μεξικανό δεξιό μπακ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Record, ο τεχνικός των «δράκων» θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να μειωθεί το ρόστερ και ο Ερνάνι είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται. Μάλιστα, τονίζεται ότι είναι στους πρώτους που θα αποχωρήσουν. Επίσης, γράφεται ότι για τον Ερνάνι και τον Λαγιούν υπάρχει ενδιαφέρον από την Ελλάδα και την Ιταλία, αντιστοίχως, για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Εάν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, ο Κονσεϊσάο ίσως συμβάλει σημαντικά στο να καταφέρει η ΑΕΚ να προσθέσει στο ρόστερ της έναν παίκτη, που αρχικά θεωρούταν πολύ ζόρικη περίπτωση. Πάντως, μένει να βρεθεί και με ποιον τρόπο μπορεί ο Ερνάνι να φορέσει τον δικέφαλο στο στήθος, καθώς αυτό που έψαχναν από την ελληνική ομάδα, είναι ο δανεισμός του μέχρι το καλοκαίρι, αλλά η Πόρτο πιθανότατα θα προσπαθήσει να τον πουλήσει.