Αν ο Παναθηναϊκός θεωρεί ότι τον έχουν «στημένο», ας κάνει το κάτι παραπάνω για να κερδίζει και τους διαιτητές. Αυτό δεν είναι το μότο; Αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε το 50-50 ακόμη και στο ΟΑΚΑ, ας προσπαθήσουν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι παίκτες του ακόμη περισσότερο. Μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν απαντήσεις, αφού από την αρχή της χρονιάς παλεύουν μόνοι τους με τα θηρία. Οι μέτοχοι, που τυπικά υπάρχουν στην ομάδα, δεν αξίζουν καν να γίνουν αναφορά. Ακόμη κι αν δώσουν λύση στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, μην περιμένουν να τους αποθεώσουμε κιόλας. Το αυτονόητο θα έχουν κάνει, αν το κάνουν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν συμμερίζομαι την άποψη της «πράσινης» ΠΑΕ ότι ο Βοσκάκης ήταν «κομάντο» στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Αλλά ακόμη κι αν είναι έτσι, διερωτώμαι τι έκαναν ο Φερέιρα και οι παίκτες για να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο. Θα ασχοληθώ καθαρά με το αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού και καταγράφω τα εξής:

1: Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν «νωθρός» και για άλλη μια φορά «πέταξε» ένα ημίχρονο. Δεν είχε ορθολογική ανάπτυξη, ήταν αργός στην άμυνα και είχε σε κακή μέρα αρκετούς παίκτες, από αυτούς που θεωρούνται «βαρόμετρα».

2: Η επιτυχία του πειράματος με τον Λέτο σε θέση σέντερ φορ, δεν σημαίνει ότι και κάθε άλλος μεσοεπιθετικός (σ.σ. Χριστοδουλόπουλος) μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη θέση. Όταν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Τοτσέ, «γέμισε» η αντίπαλη περιοχή και οι «πράσινοι» έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους.

3: Η χρησιμοποίηση του Ζέκα σε ρόλο εσωτερικού χαφ δεν βοήθησε καθόλου την ανάπτυξη, αντίθετα, υπήρχε πολύς κόσμος έξω από την περιοχή, που προκαλούσε περισσότερο μπέρδεμα.

4: Όταν έχεις διαθέσιμο για το κέντρο άμυνας τον Καντέ (εκτός κι αν δεν ήταν απόλυτα έτοιμος), δεν γίνεται να προτιμάς τον Σαριέγκι. Καλός και τίμιος ο Βάσκος, αλλά τη μια στις δύο γκέλες που θα κάνει (γιατί δεδομένα θα κάνει), ο Παναθηναϊκός την «πληρώνει».

5: Όταν ξέρεις ότι ο αντίπαλος με τις μετρημένες επιλογές, θα έχει στο κέντρο τους Γκαρσία, Λαζάρ, Φωτάκη, δεν μπορεί να αντιπαρατάσσεις μόνο τους Βιτόλο και Κατσουράνη. Ο Παναθηναϊκός έχασε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και ήταν από τους λόγους που έχασε και το ματς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λάθος… ανάγνωση του αγώνα και τώρα ο ίδιος και οι παίκτες του βρίσκονται στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Ο τίτλος δεν χάθηκε, αλλά όπως έγραψα και παραπάνω, ο Παναθηναϊκός πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω. Είναι στο χέρι του, αλλά πρέπει να κάνει το απόλυτο μέχρι το τέλος. Μένει να δούμε αν το πιστεύουν στην Παιανία

Υ.Γ.1: Δεν ασχολήθηκα με τις περιπτώσεις Χαλκιά και Σαλπιγγίδη, που θεωρούνταν εδώ και μέρες οι MVP στην εύκολη, όπως εκτιμούσαν κάποιοι, νίκη του Παναθηναϊκού. Η βλακεία είναι ανίκητη και σαφώς και δεν περιμένω καμία συγνώμη από αυτούς που έγραφαν και έλεγαν διάφορα και δηλώνουν δημοσιογράφοι στο επάγγελμα. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι δύο παίκτες έπαιξαν έτσι λόγω των δημοσιευμάτων τους. Και μετά αναρωτιόμαστε για τη βία στα γήπεδα…

Υ.Γ.2: Δεκατρείς μέρες έχουν περάσει από την κλήση του Ζεσουάλδο Φερέιρα από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για την ατάκα του περί χειρουργικών καρτών από τον διαιτητή Κάκο στους Σιμάο και Βιτόλο στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής είχε πει ότι η κλήση δεν έχει γίνει επιλεκτικά και θα υπάρξουν και άλλες αναδρομικά, αφού οι εισαγγελείς είναι καινούργιοι στις συγκεκριμένες θέσεις. Τίποτε δεν τους έκανε… εντύπωση σε αυτό το διάστημα; Αλλά που να ψάχνουν τώρα; Ας δουν τουλάχιστον τα φρέσκα που έγιναν στο Ηράκλειο. Κι αν για τον διαιτητή Παππά δεν ήταν επιλήψιμα, δεν είναι ούτε για αυτούς;

Πηγή: Sport-fm.gr