Τη νίκη με την οποία θα παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας – ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ – θέλει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (19:30).

Το ντέρμπι με τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι το πρώτο από μία σειρά αγώνων που ξεκινάει από σήμερα η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, η οποία τις επόμενες τρεις εβδομάδες έχει τρία σημαντικά ματς (ΠΑΟΚ εντός, ΑΕΚ εκτός και Ολυμπιακό εντός). Πρόκειται για τρία ντέρμπι και αν όλα πάνε καλά για το «τριφύλλι», τότε θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από δύο χρόνια.

Στο κεκλεισμένων των θυρών ο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Φερέιρα αντιμετωπίζει το δίλημμα για την χρησιμοποίηση τον Κλέιτον ή του Τοτσέ στο αρχικό σχήμα, αφού σε γενικές γραμμές έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Όλα δείχνουν ότι κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μαρίνο, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της μεσαία γραμμής θα αγωνιστούν ο Κατσουράνης και ο Βιτόλο, έχοντας στα πλάγια τον Ζέκα και τον Κουίνσι. Στο 4-4-1-1 του Πορτογάλου ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Χριστόδουλόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κλέιτον ή ο Τοτσέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Μαυρίας, Καραγκούνης, Βύντρα, Νίνης και Καντέ. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Σιμάο και όπως αναμενόταν οι Λέτο, Ρούντολφ (προπονήθηκαν ατομικά), Σεϊταρίδης, Πετρόπουλος (υποβλήθηκαν σε θεραπεία), Μπουμσόνγκ, Κοτσόλης, Ιωαννίδης, Ταμπάκης, Λαγός, Φουρλάνος.

Παράδοση με ΠΑΟΚ στην Αθήνα

Τριάντα έξι νίκες, δεκατρείς ισοπαλίες και τέσσερις ήττες είναι ο απολογισμός του Παναθηναϊκού στους (εντός έδρας) αγώνες που έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι την περσινή σεζόν οι «πράσινοι» πήραν τους τρεις βαθμούς (1-0) χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Ζιλμπέρτο στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

22/05/2011 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0 (74′ Ζιλμπέρτο)
16/10/2010 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0 (20′ Βυντρα)
25/10/2009 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1 (23΄, 70΄ Κατσουράνης – 39΄ Βιερίνια)
08/02/2009 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-0 (49′, 55′ Βύντρα, 58′ Μάντζιος)
30/09/2007 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0 (43′ (πεν) Καραγκούνης, 84′ Σαλπιγγίδης)

Πηγή: sport-fm.gr