Από την ημέρα που έγινε γνωστή η κλήρωση των ομίλων του Champions League, στον Ολυμπιακό ήξεραν ότι η πρόκριση στη φάση των «16» ήταν από πολύ δύσκολη έως ανέφικτη. Επίσης, με το πρώτο ματς της διαδικασίας κόντρα στη Σπόρτινγκ στο Καραϊσκάκη, φάνηκε ότι ούτε και το «εισιτήριο» για το Europa League ήταν κάτι που μπορούσε να έρθει.

Έτσι, από πολύ νωρίς στον Ολυμπιακό, είχαν καταλάβει ότι η περεταίρω ευρωπαϊκή πορεία είχε «στραβώσει». Αλλά, για τους Πειραιώτες πάντα βασικός στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, συνδυασμένου με νταμπλ. Ο Μπεσνίκ Χάσι αποτέλεσε παρελθόν και ο Τάκης Λεμονής ήρθε στη θέση του, για να συμμαζέψει την κατάσταση, κάτι που φάνηκε με την ανακατάληψη της κορυφής στη Super League και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Είναι δεδομένο πως αυτή η αγωνιστική χρονιά είναι «περίεργη» για τον Ολυμπιακό, με τον κόσμο να μην περιμένει πολλά σε επίπεδο θεάματος, παρά μόνο σε ουσία. Αυτό φάνηκε και στη στάση που κράτησαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο, εκεί όπου η ομάδα τους έδειχνε αδυναμία μέχρι να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των Ηπειρωτών, μέχρι να έρθει το πανέμορφο γκολ του Μάρκο Μάριν στο 63’.

Είναι δεδομένο πως άλλες σεζόν, με την εικόνα που έβαζαν οι «ερυθρόλευκοι» στο γήπεδο, η γκρίνια θα είχε εμφανιστεί πολύ νωρίτερα από το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους. Αλλά, η μοναδική η μουρμούρα που ακούστηκε σε όλο αυτό το διάστημα, ήταν όταν ο Οφόε δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Κούτρη, γύρω στο 55’, με την μπάλα να φεύγει πλάγιο άουτ. Εικόνα ενδεικτική της αντιμετώπισης που θα έχει ο κόσμος του Ολυμπιακού σε παρόμοια ματς αυτήν την αγωνιστική χρονιά.

Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν ήταν η ατάκα του Τάκη λεμονή στη συνέντευξη Τύπου για τον κόσμο και πόσο βοήθησε την ομάδα, καθώς ο 57χρονος τεχνικός γνωρίζει όσο λίγοι την ψυχολογία του.