Για τον Ολυμπιακό, το ζητούμενο απόψε είναι να μην δεχθεί γκολ από την Ρούμπιν Καζάν. Ακόμη και η λευκή ισοπαλία δίνει την πρόκριση μετά το 1-0 στη Μόσχα.

Στο ερώτημα αν μπορεί να τα καταφέρει, η απάντηση είναι καταφατική με βάση τα τελευταία του παιχνίδια. Μετά την ήττα (1-0) στην Ξάνθη για το πρωτάθλημα μετράει έξι σερί ματς δίχως να δεχθεί γκολ. Έχει την αύρα, αλλά δεν πρέπει κανείς να παραβλέψει ένα άλλο στατιστικό.

Η ομάδα του Πειραιά στους έξι τελευταίους, εντός έδρας αγώνες της για τα κύπελλα Ευρώπης πάντα δέχεται γκολ. Φέτος κατά σειρά από Μαρσεϊγ (0-1), Ντόρτμουντ (3-1) και Αρσεναλ (3-1).

Πέρυσι δέχθηκε γκολ κι από τη Μπέσα (6-1) όσο κι από τη Μακάμπι (2-1) στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Δέχτηκε ακόμη γκολ κι από τη Μπορντό (0-1) στον πρώτο αγώνα των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010.

Τελευταία φορά που η εστία του δεν παραβιάσθηκε στο «Καραϊσκάκη» ήταν στο 1-0 επί της Αρσεναλ στις 9/12/2009 για το φινάλε των ομίλων του Champions League 2009/10.

Έτσι λοιπόν, δεν θα είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα. Πρέπει να καθαρίσει η επίθεση, αν η άμυνα συνεχίσει το κακό σερί.

Η Ρούμπιν πάντως θα τα δώσει όλα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το πρώτο τέταρτο των δυο ημιχρόνων. Ειδικά το διάστημα 45-60 η ρωσική ομάδα σημειώνει το μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων της στο Γιουρόπα Λιγκ. Έχει πετύχει έξι από τα δέκα της γκολ φέτος. Την ίδια τάση έχει και στο ρωσικό πρωτάθλημα όπου στο 1-15 και 45-60 έχει σκοράρει το 72% των γκολ της .

Αυτό είναι και το διάστημα που έχει δεχθεί το 68% των τερμάτων του φέτος ο Ολυμπιακός σε όλες τις διοργανώσεις!

Πηγή: sday.gr