Είναι ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος και το τελευταίο διάστημα έχει πάρε από… το χεράκι στην ΑΕΚ, για να την κρατήσει τόσο στην κορυφή της Super League όσο και μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Ο λόγος για τον Μάρκο Λιβάγια.

Ο Κροάτης επιθετικός, σκόραρε για τέταρτο διαδοχικό αγώνα πρωταθλήματος με τα κιτρινόμαυρα, κάτι που είχε να συμβεί στην ΑΕΚ από την σεζόν 2007-08 και το είχαν πετύχει οι Ίσμαελ Μπλάνκο και Εντίνιο. Με άλλα λόγια, δεν κάνει μόνο… μάγια, αλλά και ρεκόρ ο 24χρονος επιθετικός.

Στην Ένωση βλέπουν ότι ο ποδοσφαιριστής τους είναι στην καλύτερή του φάση και γνωρίζουν ότι μπορούν να στηρίξουν πολλά σε εκείνον τόσο σε αυτήν τη σεζόν όσο και στις επόμενες. Άλλωστε, στη συμφωνία με τη Λας Πάλμας υπάρχει ρήτρα αγοράς ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ και ο ίδιος ο Λιβάγια έχει τονίσει πολλές φορές ότι θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ.

Ο «δικέφαλος» είναι δεδομένο ότι ψάχνει από τώρα να… δέσει τον Κροάτη στα Σπάτα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα, όπως είχε γράψει και σε ρεπορτάζ της την προηγούμενη εβδομάδα η «Ώρα των Σπορ», κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η «γκεστ σταρ» εμφάνιση του ατζέντη του ποδοσφαιριστή, Φρεντερίκο Παστορέλο, στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League κόντρα στη Ριέκα.

Το θέμα είναι πού θα «κάτσει» η τιμή για τον Λιβάγια, καθώς ό,τι καταφέρουν και κόψουν από τα 1,8 εκατ. ευρώ στην Ένωση, θα είναι κέρδος για εκείνους, δεδομένου ότι θεωρείται σίγουρο πως ο Κροάτης θα συνεχίσει στην ΑΕΚ. Είτε αυτό γίνει άμεσα, είτε και την… τελευταία ημέρα του δανεισμού του, με την πληρωμή της ρήτρας.