Η τραγωδία με τους 74 νεκρούς στο Πορτ-Σάιντ της Αιγύπτου θυμίζει στους Έλληνες την 8η Φεβρουαρίου του 1981, αν και μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις. Αποφράδα ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρό, αφού τότε συνέβη η τραγωδία της Θύρας 7. Εκείνη την Κυριακή στο Στάδιο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός των Σαργκάνη, Γαλάκου, Αναστόπουλου και Νικολούδη νίκησε την ΑΕΚ των Αρδίζογλου, Μπάγεβιτς και Μαύρου με σκορ 6-0!

Μετά τον αγώνα οι οπαδοί βιάζονται να κατέβουν τα σκαλιά και να βρεθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη Θύρα 1 για να αποθεώσουν τους ερυθρόλευκους παίκτες. Λίγο πριν τις 17:00 και ενώ οι 35.450 οπαδοί του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν κατεβαίνοντας τις σκάλες, ένας από αυτούς γλιστράει σε ένα μαξιλαράκι και πέφτει στα σκαλιά φτάνοντας μπροστά από την πόρτα. Η πόρτα, κλειστή για μερικούς – μισάνοιχτη για άλλους, δυσχεραίνει την αποσυμφόρηση, με αποτέλεσμα ο ένας να πέφτει πάνω στον άλλο.

Οι φίλαθλοι καταπλακώνονται και 19 άτομα χάνουν τη ζωή τους. Ένας ακόμα φίλαθλος αφήνει την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο του Πειραιά και έξι μήνες μετά προστίθεται ένας ακόμα στο κατάλογο των νεκρών, καθώς δεν κατόρθωσε να ξυπνήσει ποτέ από το κώμα στο οποίο έπεσε.

Όλη η Ελλάδα, φίλαθλη και μη, πενθεί για τη χειρότερη τραγωδία στον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.