Καθοριστικής σημασίας για το ευρωπαϊκό μέλλον του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε ο Κώστας Τσαρτσαρής την αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Τουρκία. Η ήττα από την Ούνιξ στο ΟΑΚΑ την περασμένη εβδομάδα έβαλε σε μπελάδες τους «πράσινους», που χρειάζονται τη νίκη για να διατηρηθούν σε τροχιά πρώτης θέσης, ενώ αν ηττηθούν θα κινδυνεύσουν ακόμη και να μείνουν εκτός οκτάδας.

«Σίγουρα το να έχουμε απώλειες στην έδρα μας δεν είναι αυτό που θέλουμε. Τώρα όμως ότι έγινε-έγινε κόντρα στην Ούνιξ. Θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να πάμε στην Τουρκία για να πάρουμε την νίκη, έτσι ώστε να.. διορθώσουμε το λάθος μας. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι πολύ καλή ομάδα. Θέλει πολύ την νίκη, αλλά την θέλουμε και εμείς. Για εμάς το παιχνίδι της Πέμπτης είναι τελικός. Και σαν τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο πολύπειρος φόργουορντ στην «Πράσινη».

Για την άνετη νίκη επί του Ικάρου στη Γλυφάδα, ο 32χρονος άσος ανέφερε: «Ήταν ένας κομβικός αγώνας για μας. Αυτό μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά είναι πραγματικότητα. Έπρεπε να δώσουμε έναν αγώνα, ενώ προερχόμασταν από μία κακή για εμάς ήττα στην Ευρωλίγκα και ενώ έχουμε μπροστά μας ένα πολύ κρίσιμο και επικίνδυνο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ήμασταν αυτοί που έπρεπε από την αρχή. Παίξαμε συγκεντρωμένα με μυαλό στην άμυνα, πιέσαμε τους αντιπάλους μας, πήραμε μια διαφορά από την αρχή και κάναμε την δουλειά μας. Ξέραμε που έπρεπε να “χτυπήσουμε” και αυτό κάναμε».

Πηγή: sportfm.gr