Ο Ηλίας Ζούρος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τους παίκτες που έθεσαν εαυτούς εκτός Εθνικής ομάδας το περασμένο καλοκαίρι μιλώντας στην εκπομπή «Jump Shoot» του «ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ» και τον Τόλη Κοτζιά. «Δεν είναι σωστό να γυρίζουν κάποιοι την πλάτη στην Εθνική», τόνισε ο ομοσπονδιακό τεχνικός. Τι είπε για τις περιπτώσεις Διαμαντίδη, Σχορτσανίτη, Παπαλουκά, Μαυροκεφαλίδη και Πρίντεζη.

Αναλυτικά, ο Ηλίας Ζούρος μίλησε για:

-την προετοιμασία για το Προολυμπιακό Τουρνουά:
«Δεν έχουμε πολύ χρόνο για την προετοιμασία. Η προετοιμασία δέκα ημερών είναι προετοιμασία ΝΒΑ. Θα βάλουμε σε τάξη κάποια πράγματα που έχουμε από πέρυσι και όποιες άλλες βελτιώσεις θα μπορούν να γίνουν εφόσον προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρωτάθλημα της Ιταλίας τελειώνει 20-21 Ιουνίου και δεν υπάρχει χρόνος ξεκούρασης για τους τρεις διεθνείς μας, που είναι πολύ πιθανό να φτάσουν μέχρι τους τελικούς».

-το ενδεχόμενο επιστροφής του Διαμαντίδη:
«Είναι ένας παίκτης που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Εθνική και το ελληνικό μπάσκετ. Θα ήταν ευχής έργον να είναι μαζί μας, αλλά δεν τρέφω αυταπάτες. Γνωρίζω τη δήλωσή του. Ίσως υπάρξει κάποια κουβέντα μεταξύ ημών στο επόμενο διάστημα, αλλά είναι κάτι δύσκολο. Γνωρίζω πως είναι ένας παίκτης που έχει δώσει τα πάντα κι έχει κουραστεί πολύ. Όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πάντα πρόκληση».

-την περίπτωση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη: «Ο Σοφοκλής έθεσε πέρυσι τον εαυτό του εκτός ομάδας. Όταν θα έρθει η ώρα, θα δούμε τι θα γίνει με την περίπτωσή του. Τον παρακολουθώ στις διοργανώσεις με τη Μακάμπι. Ευελπιστώ να είναι όλοι οι παίκτες σε καλή κατάσταση και να έχουμε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στην επιλογή».

-τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Θοδωρή Παπαλουκά:
«Και οι δύο έθεσαν εαυτούς εκτός Εθνικής. Αυτό είναι κάτι που λέει αρκετά. Δεν έχω κάτι προσωπικό με κανέναν, αλλά όταν κάποιοι γυρίζουν την πλάτη τους στην Εθνική δεν είναι σωστό. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς βοήθησε πάρα πολλά χρόνια την Εθνική, αλλά φέτος αποφάσισε να μην έρθει. Του Μαυροκεφαλίδη είναι πιο περίπλοκη η περίπτωση. Κοιτάμε όλους τους παίκτες».

-τον Γιώργο Πρίντεζη: «Ο Πρίντεζης είναι ένας παίκτης που είχε πέρυσι μία δύσκολη περίοδο. Φέτος έχει δουλέψει πάρα πολύ, αποδίδει πάρα πολύ καλά και ευχόμαστε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό για να μπει στη διαδικασία να συμμετέχει στην Εθνική».

-τη νέα φουρνιά του ελληνικού μπάσκετ:
«Έχουμε πολλά νεαρά παιδιά. Πέρυσι είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τον Σλούκα και τον Μάντζαρη, που με ικανοποίησαν πολύ. Ο Μάντζαρης παρόλο που κόπηκε έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Ο Σλούκας με έχει πείσει πως το μέλλον είναι μπροστά του και εκλαμβάνει πολύ γρήγορα τις πληροφορίες. Ο Κατσίβελης ήταν στα πλάνα μας να κληθεί το καλοκαίρι μετά τους τραυματισμούς στην προετοιμασία, αλλά τραυματίστηκε. Ο Χρυσικόπουλος είναι ταλέντο, αλλά θέλει ακόμη δουλειά. Πάντως μπορεί να προσφέρει πολλά μελλοντικά».

-το πέρασμά του από τη Ζαλγκίρις: «Η Ζαλγκίρις ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για μένα. Έζησα μία πολύ καλή κατάσταση, σε μία ομάδα πολύ υψηλού κινδύνου και κατέκτησα τρεις τίτλους. Χαίρομαι που έσπασα το ρεκόρ στη διάρκεια παραμονής στον πάγκο. Έζησα κι αγάπησα το Κάουνας και την ομάδα. Ο κόσμος και οι παίκτες με αγάπησαν κι αυτό μένει σε μια συνεργασία».

-τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός έχει το βασικό κορμό. Το ευχάριστο είναι πως γύρισαν ο Τσαρτσαρής και ο Περπέρογλου που γνωρίζουν καλά τη φιλοσοφία της ομάδας. Ο Λόγκαν και ο Σμιθ προσπαθούν να προσαρμοστούν, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι μια ομάδα πάντα σοβαρή, με ένα προπονητικό τιμ που ασχολείται με τη λεπτομέρεια».

-τον Ολυμπιακό: «Έχει κάποια σταθερά στοιχεία, όπως η άμυνα. Έχει το επιθετικό ριμπάουντ, που είναι ένας σημαντικός τομέας. Μπορεί να μην έχει το πολύ ταλέντο ή τους ξένους με την ευρωπαϊκή εμπειρία που θα πάρουν την ομάδα πάνω τους, αλλά είναι καλή ομάδα».

Πηγή: sport-fm.gr