Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι υποθέσεις για δύο από τους μεγάλους στόχους του ΠΑΟΚ αυτήν τη μεταγραφική περίοδο. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να επιστρέψει στην Τούμπα, ενώ ο Κάρλος Ζαμπράνο δείχνει να απομακρύνεται, καθώς πιθανότερος προορισμός του είναι η Ανζί.

Όσον αφορά τον Πορτογάλο άσο, το θέμα της μεταγραφής του «άναψε» για τα καλά τις τελευταίες ημέρες, με την παρουσία του Πολ Κουτσολιάκου στη Θεσσαλονίκη να πυροδοτεί εξελίξεις. Μάλιστα, ο ατζέντης του Βιεϊρίνια παρακολούθησε από τα επίσημα του γηπέδου της Τούμπας το παιχνίδι με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Λούμπος Μίχελ.

Ουσιαστικά από σήμερα ξεκινάει η προσπάθεια για την πολυπόθητη επιστροφή του 31χρονου διεθνούς άσου στον «δικέφαλο» του Βορρά, με τις δύο πλευρές να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.

Μήνυμα επιστροφής του Βιεϊρίνια πέρασε χθες και ο Αλεξανταρ. Σε ερώτηση που του έγινε μετά το παιχνίδι με την Ολιμπίκ, ο Σέρβος τεχνικός απάντησε επί του θέματος: «Απ’ όσο γνωρίζω, η συγκεκριμένη συζήτηση διαρκεί πολλά χρόνια και ίσως έχει φτάσει η στιγμή να γίνει κάτι. Η απόκτησή του θα μας δώσει πολλές περισσότερες δυνατότητες. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Έχουμε ποδοσφαιριστές με διαφορετικά στοιχεία, που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις. Μπορεί ο Μακ να παίξει ως επιθετικός για παράδειγμα…

Για έναν προπονητή είναι εύκολο να εκμεταλλευτεί έναν τέτοιο παίκτη και να φτιάξει την ομάδα του, όταν διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Έτσι και εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε το κατάλληλο σύστημα, ώστε να εκμεταλλευτούμε όλο το ρόστερ που θα έχουμε στη διάθεσή μας».

Όσο για τον Ζαμπράνο, στον ΠΑΟΚ έκαναν αρκετές προσπάθειες προκειμένου να τον αποκτήσουν, ωστόσο η υπόθεση του εξ αρχής μόνο εύκολη δεν ήταν. Μάλιστα, όπως αναφέρουν σήμερα οι Ρώσοι, ο Περουβιανός στόπερ θα καταλήξει στην Ανζί.

Αυτό υποστηρίζει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τους Ρώσους να κάνουν λόγο για τριετές συμβόλαιο και περίπου 3 εκατ. ευρώ από την Ανζί στη Ρούμπιν για τον ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, το deal θα ανακοινωθεί σύντομα, κάτι που αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να κοιτάξει άλλη περίπτωση στόπερ.