Τρόπους για την καταπολέμηση της βίας πρότεινε ο Λάζλο Μπόλονι, μετά την οριστική διακοπή του παιχνιδιού Εθν. Αστέρας-ΠΑΟΚ.

«Όνειρό μου, είναι, να πίνουν φραπέ όλοι μαζί. Παοκτσήδες, Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί», είπε ο τεχνικός του «δικεφάλου».

Και πρόσθεσε. «Θέλω να πω συγχαρητήρια στον διαιτητή διότι διαθέτει μεγάλη πυγμή», η άποψή του για τον Βοσκάκη που διέκοψε το παιχνίδι.

Ο Ρουμάνος προπονητής άφησε αιχμές για την ΕΠΟ λέγοντας πως «Η Ομοσπονδία που έχει την ευθύνη του Κυπέλλου, θα πρέπει να διοργανώσει καλά αυτόν τον θεσμό. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους, να δουν τι γίνεται», αναφερόμενος στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, κλήθηκε να απαντήσει για το αν θα μείνει στην χώρα μας παρά της «σειρήνες» από το εξωτερικό, απαντώντας: «Είμαι εδώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

– Για το αν είναι ικανοποιημένος από την πρόκριση με τον τρόπο που ήρθε:

«Νομίζω πως σήμερα συνάντησα πράγματα πολύ πιο σημαντικά. Αυτό που αισθάνομαι είναι πως είμαι χαρούμενος και λυπημένος παράλληλα. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον διαιτητή. Και δεν το λέω για την απόφαση αυτή καθαυτή, αλλά το να πάρει αυτή την απόφαση σημαίνει μεγάλη πυγμή. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και όταν σε αυτό δεν μπορείς να προσφέρει ασφάλεια, τότε πρέπει να σταματήσει. Είμαι στεναχωρημένος για τους αντιπάλους μας. Τους είδα δύο φορές είναι μια καλή ομάδα και δεν τους αξίζουν τέτοια προβλήματα.

Πρέπει να σας πω ότι οι μικρές ομάδες δεν έχουν κοινών προδιαγραφών γήπεδα. Η Ομοσπονδία που έχει την ευθύνη του Κυπέλλου, θα πρέπει να διοργανώσει καλά αυτόν τον θεσμό. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους, να δουν τι γίνεται. Καταλαβαίνω γιατί οι μικρές ομάδες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες. Σε αυτό το γήπεδο δεν μπορούμε να έχουμε αγώνες ούτε για πρωτάθλημα, ούτε για Κύπελλο…

Θα πρέπει και αυτή η ομάδα να έχει ένα γήπεδο. Ας πάμε στο ΟΑΚΑ να παίξουμε για παράδειγμα. Γιατί και στην Γαλλία, σε περίπτωση που μια ομάδα πάει σε μικρότερη ομάδα, η τελευταία πρέπει να έχει τις κατάλληλες συνθήκες. Πόσες τραγωδίες πρέπει να συμβούν για να πάρουν αυτή την απόφαση; Όχι ότι στο Βέλγιο και την Γαλλία τα πράγματα είναι καλά».

– Για το θέμα της μη μετακίνησης οπαδών:

«Το όνειρό μου είναι να μπορούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, να πιούν ένα φραπέ με εκείνους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Δεν είναι φυσιολογικό να πηγαίνω μια βόλτα με την ομάδα μου και να κοιτάμε δεξιά και αριστερά. Και στην Θεσσαλονίκη πιστεύω γίνεται το ίδιο. Υπάρχει μια υπερβολή. Αντιλαμβάνομαι την πίεση για όλες τις ομάδες, αλλά αυτά τα πράγματα πρέπει να σταματήσουν. Θέλω να πω, πως ευχαριστώ και τους δικούς μας οπαδούς, οι οποίοι έδειξαν την αγάπη τους στον Σαλπιγγίδη».

– Για το θέμα της παραμονής του:

«Είμαι εδώ με όλες μου τις δυνάμεις για το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ που είναι ενδιαφέρον και δύσκολο. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τους Ζαγοράκη, Βρύζα και Κωνσταντινίδη».

Πηγή: sportfm.gr